Συμμετοχή της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. σε ημερίδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.), κατόπιν πρόσκλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηράκλειας, συμμετείχε σε ημερίδα, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εγκαινίων επαναλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης Οικοτουρισμού, στο Λιθότοπο Σερρών την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023. Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του «παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος» της λίμνης Κερκίνης και της γύρω περιοχής μέσα από εισηγήσεις σχετικά με την ιστορία του φράγματος και τη δημιουργία της λίμνης, τον υγροβιότοπο που αναπτύσσεται σ’ αυτήν καθώς και το γεωθερμικό πεδίο που εντοπίζεται ανατολικά αυτής.

Μεταξύ των εισηγητών, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Γεωθερμίας (ΓΕΩΘΕ) της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Δρ Απόστολος Αρβανίτης, στην ομιλία του με θέμα «Γεωθερμικό πεδίο Λιθοτόπου Ηράκλειας: Τα μέχρι σήμερα γνωστά χαρακτηριστικά του και οι προοπτικές του» έκανε μια σύντομη επισκόπηση των γεωθερμικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή και τα συμπεράσματα στα οποία αυτές οδήγησαν, ενώ παράλληλα σημείωσε κάποια βασικά σημεία για την μελλοντική αξιοποίησή του. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι βουλευτές του Νομού Σερρών κ.κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης, ο οποίος απηύθηνε σύντομο εναρκτήριο χαιρετισμό και έκανε το κλείσιμο της ημερίδας, και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Στα περιθώρια της προαναφερθείσας ημερίδας και κατά το διήμερο 6 -7 Φεβρουαρίου 2023, το κλιμάκιο του Τμήματος Γεωθερμίας της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. αποτελούμενο από τους Δρ Απόστολο Αρβανίτη και Παναγιώτη Βακαλόπουλο είχε την ευκαιρία μιας εκτενούς, χρήσιμης και εποικοδομητικής συζήτησης με το Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Γεώργιο Κουτσάκη και συνεργάτες του για μελλοντική συνεργασία και καθορισμό κοινών δράσεων μεταξύ Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και Δήμου Ηράκλειας με απώτερο στόχο την ορθολογική και βιώσιμη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου χαμηλής ενθαλπίας (τοπικού ενδιαφέροντος) Λιθοτόπου – Ηράκλειας, αφού ο Δήμος Ηράκλειας έχει μισθώσει από τις 17-11-2020 το δικαίωμα εκμετάλλευσης και διαχείρισης του πεδίου.