Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση Fruit Logistica του Βερολίνου

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 5-7/04/2022. Πρόκειται για από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δήλωση συμμετοχής είναι τα προϊόντα να παράγονται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει δυναμική εξαγωγών. Το ενοίκιο του περιπτέρου καλύπτεται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν εγγραφως το αργότερο ως τις 22-02-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Βασίλης Γιόγιακας: υπέρ των ασφαλισμένων και των εργαζομένων οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ
Οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, στις προμήθειες και στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές οι πολίτες θα δουν τις συντάξεις τους να βγαίνουν ταχύτερα, θα έχουν πιο άμεση και πιο εύκολη ενημέρωση και θα μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις υπαλλήλων. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ αποκτούν με τα μπόνους ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης και θα έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. «Το 2021 εκδόθηκαν 80% περισσότερες κύριες συντάξεις σε σχέση με το 2019. Βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020. Όμως θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.», σημείωσε ο Β. Γιόγιακας. «Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται! Στο τέλος της ημέρας, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.» υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Η «ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Το θεατρικό έργο «Κρέμα νυκτός» της Αφροδίτης Βιλλιώτη και της Μαίρης Νικολοπούλου που τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, παρουσιάζεται στο Θέατρο Παραμυθίας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00.
Το έργο, σε σκηνοθεσία του μέλους της Ε.Σ.Ε. Κλεοπάτρας Σβανά και παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, θα παρουσιαστεί υπό μορφήν αναλογίου από τους ηθοποιούς Ουρανία Αργυροπούλου, Μαρία Δρακοπούλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Ειρήνη Μακαρώνα, Μάνο Γερονιμάκη, Γεράσιμο ελ Σέριφ και Μάνο Τσιβιλή.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού η νόσησης.
Η παρουσίαση του έργου σηματοδοτεί την για την αρχή μιας συνεργασίας με το θέατρο Παραμυθίας, που ανήκει στο μέλος της Ε.Σ.Ε. Αλμπέρτα Τσοπανάκη, με στόχο την ανάδειξη έργων που διακρίνονται στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Θεατρικού Έργου της Ένωσης
Πληροφορίες:
Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθιάς 27, Μεταξουργείο
Tηλ: 2112144593
Ώρα προσέλευσης 18.30

ΚΙΝΑΛ: «Τρέχει ο πληθωρισμός, καταρρέουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης»
«Με τον πληθωρισμό στο 6,2%, τον υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας και πλέον επίσημα πάνω από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης, καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο έντονο και ότι είναι αποκλειστικά εξωγενές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας μειώσεις φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού και σημειώνοντας πως «η κυβερνητική απραξία απέναντι στις τεράστιες στρεβλώσεις και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την σοβαρή εποπτεία της αγοράς, σε συνδυασμό με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει ως αποτέλεσμα να δοκιμάζονται τα νοικοκυριά και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης».
«Η κυβέρνηση επιτέλους αντί να κωφεύει και να απαξιώνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να πάρει τώρα δραστικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και της οικονομίας όπως επανειλημμένως προτείνει:
– αύξηση του κατώτατου μισθού
– μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια
– μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καύσιμα
– ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για συνταξιούχους (νέο ΕΚΑΣ)».

Από τις 23 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην «Τεχνόπολη»
Πολυαφιέρωμα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει πολυαφιέρωμα με τίτλο «Ηπειρώτες εικαστικοί και λογοτέχνες», που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022, σε επιλεγμένους χώρους της «Τεχνόπολης», με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων αλληλοπροστασίας λόγω της πανδημίας, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Στο αφιέρωμα αυτό λαμβάνουν μέρος 139 εικαστικοί, 109 λογοτέχνες, 6 Πινακοθήκες και Μουσεία της Ηπείρου και 3 Πνευματικά Ιδρύματα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 7μ.μ.στο αμφιθέατρο «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ» στην Τεχνόπολη».

Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις
Στο πλαίσιο προανάκρισης που ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη σήμερα το πρωί 16-02-2022 στην Άρτα ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας, ο κατηγορούμενος, με προτάσεις που απηύθυνε σε ανήλικη, πρόσβαλε την αξιοπρέπειά της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής.
Επιπλέον, καταγγέλθηκε ότι προ δεκαημέρου, ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε παρόμοια πράξη σε βάρος και άλλης ανήλικης σε περιοχή της Άρτας.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και ακολούθως αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.