Συμπαράσταση στους ψαράδες

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των ψαράδων μελών του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας που ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός και αποκλειστικός μισθωτής της λιμνοθάλασσας Τσουκαλιό και θα σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθειά του να αναλάβει εκ νέου και με απευθείας ανάθεση την εκμετάλλευση του ιχθυοτροφείου, γιατί είναι ο μοναδικός συνεταιρισμός που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου (45 μέλη – ψαράδες). Στόχος μας είναι η προστασία και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της κοινότητας Ανέζας, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό τους εισόδημα την αλιεία, με απόλυτο σεβασμό στα οικοσυστήματα του Αμβρακικού κόλπου.

Δρομολόγια ΚΑΜ
-Τετάρτη (13-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
-Πέμπτη (14-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
-Παρασκευή (15-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (16-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ολοκλήρωση 2ης Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του έργου E-Parks στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος “Interrreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020” με τη συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου και Λευκάδας.
Η 2η Συνάντηση εργασίας των εταίρων, που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του έργου E-Parks που υλοποιεί, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου Interreg V-A Greece-Italy, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου και Λευκάδας.
Το Επιμελητήριο Άρτας εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την εξαιρετική υποδοχή που επεφύλαξε ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου και Λευκάδας στους Ιταλούς εταίρους του, που επισκέφτηκαν την περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, κατά την 1η Μαρτίου 2019 και ειδικότερα για τη συνοδεία που παρείχε, διαθέτοντας το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του, καθώς και εξοπλισμό ορνιθοπαρατήρησης.
Οι Ιταλοί συμμετέχοντες εκτίμησαν ιδιαίτερα, την παρουσίαση στα ιταλικά και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή, που το Επιμελητήριο Άρτας στοχεύει να προβάλλει μέσω του έργου E-Parks.
Ευχόμαστε η επίσκεψη στον Αμβρακικό Κόλπο να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων (Επιμελητήριο Άρτας- Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου & Λευκάδας), με κοινό στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
17/03 Σκι και πεζοπορία στο Ανήλιο
Μία ακόμα χιονοδρομική εξόρμηση του συλλόγου που σκοπό έχει να φέρει τα μέλη και τους φίλους του πιο κοντά σε αυτό το ορειβατικό άθλημα. Παράλληλα οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας με το χιόνι, ενώ θα γίνει και πεζοπορία μικρής διάρκειας (περίπου 5 ώρες) προς την κορυφή Γκιουζέλ Τεπέ.
Αρχηγός: Περικλής Πανάκης (τηλ. 6944650292)
Αναχώρηση: 8:00 Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Περιφερειακή συνέλευση του ΕΕΣ Άρτας
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ ΑΡΤΑΣ, κ. Γεώργιος Βασιλείου, σύμφωνα με ιο Καταστατικό του ΕΕΣ και με την απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση αυτού της 7ns Φεβρουαρίου 2019, για διεξαγωγή στις 31/03/2019 Περιφερειακών Συνελεύσεων ταυτόχρονα σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του ΕΕΣ, για την εκλογή ιων Περιφερειακών Συμβουλίων τους, συγχρόνως και με την διεξαγωγή ιης Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΣ για την εκλογή Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Δεοντολογίας, καλεί τα Μέλη του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ ΑΡΤΑΣ σε Περιφερειακή Συνέλευση που θα συγκληθεί την 31ι Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης διεξαγωγής της την 11 π.μ., στην Αρτα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
-Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης 9 Μελών και 2 Αναπληρωματικών Μελών για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ ΑΡΤΑΣ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, στην ως ανω Περιφερειακή Συνελευση, θα συγκληθεί Α’ Επαναληπτική Σύνοδος αυτής, στις 7 Απριλίου 2019 στον ίδιο τοπο και ιην ίδια ώρα