Συμφωνία με την «Ήπειρος» η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων- στο 1,60 ευρώ το πρόβειο

Με την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επέλεξε να συνεργαστεί για την γαλακτοκομική περίοδο 2022 -2023 ενόψει της νέας Γαλακτοκομικής περιόδου, ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, και οι τιμές πώλησης έφτασαν στο 1,60 € το κιλό για το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1,00 € το κιλό για το συμβατικό γίδινο γάλα με τιμές να προσαυξάνονται 0,02 λεπτά αντίστοιχα για το βιολογικό γάλα.
«Ο Γ.Α.Σ.Ι θα συνεχίσει παράλληλα την στήριξη των μελών του προμηθεύοντας αυτούς με ζωοτροφές άριστης ποιότητας αλλά και παρέχοντας επιστημονική στήριξη τόσο για την διατροφή και την υγιεινή του ζωικού κεφαλαίου.
Κοινή πεποίθησή μας είναι η ενδυνάμωση της ομάδας των αιγοπροβατοτρόφων του Συν/σμού με την είσοδο και νέων παραγωγών προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα εισκόμισης γάλακτος, κάτι το οποίο θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα πάντα προς όφελος των παραγωγών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Θερμά συγχαρητήρια στον Χρήστο Αποστόλου για την πολιτιστική του δραστηριότητα
Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας θέλει να συγχαρεί και να επαινέσει δημόσια το συνεργάτη του και αξιόλογο στέλεχος των πολιτιστικών δράσεων της περιοχής Γοργομύλου-Φιλιππιάδας και των αρχαιοτήτων της περιοχής Όρραον τον κ. Χρήστο Αποστόλου για τη σημαντική πολιτιστική δράση του.
Ο κ. Χρήστος Αποστόλου έχει δείξει μέχρι σήμερα πολύ μεγάλη ευαισθησία για την προστασία από τη φθορά του χρόνου των αρχαιοτήτων στην αρχαία πόλη των Μολοσσών Όρραον και έχει συμβάλλει ώστε να προβληθεί και να αναδειχθεί η αναγκαιότητα λήψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του αρχαιολογικού αυτού χώρου.
Με υπομνήματα, με παραστάσεις και με ανακοινώσεις, τόσο προς την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και προς την Εφορεία αρχαιοτήτων Πρέβεζας, προβάλλοντας το μήνυμα «Να σώσουμε το Όρραον», κρατάει πάντα στην επικαιρότητα το θέμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στο αρχαίο Όρραον.
Τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα δράση του και θα συμβάλουμε με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις μας ώστε ο δικός του αγώνας να γίνει και αγώνας όλων μας.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Άρτας (Πάροδος Π. Αθηναγόρα 1) την Τέταρτη 15-11-2023 , από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
•Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
•Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
•Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
•Τήρηση των αποστάσεων
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
•Να είσαι 18-65 ετών
•Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
•Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
•Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
•Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες