Συνάντηση Αλ. Καχριμάνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Περιφερειάρχη

Μίλησαν για τη διαχείριση της πανδημίας, για αποτροπή «ελληνοποιήσεων» και τα αιολικά πάρκα

Τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για θέματα της Ηπείρου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης. Ο Πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν για τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο, ενώ ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα η αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να θεσπιστεί ανώτατο όριο τα 1.200 μέτρα για την κατασκευή αιολικών πάρκων ή την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και άνω αυτού να απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών εξηγώντας ότι το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από τις αθρόες αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί από τη ΡΑΕ.

Πιο αναλυτικά, για τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα της Ηπείρου, αλλά και σε άλλα τρέχοντα ζητήματα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα:
Η διαχείριση της πανδημίας
Ο Πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν για τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις τα εξής:
«Ανέφερα στον Πρωθυπουργό πως γίνεται η δουλειά στην περιοχή μας, που είναι αποτέλεσμα της μεγάλης συνεργασίας όλων των φορέων. Βέβαια, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και οι πολίτες, οι οποίοι ως Ηπειρώτες είμαστε πειθαρχικοί, και ακούμε και προσπαθούμε. Βέβαια παρασπονδίες υπάρχουν. Γι’ αυτό λέω σε όλους να έχουν πολύ, πάρα πολύ προσοχή μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το εμβόλιο και την προσοχή μας. Και κάνω την έκκληση σε αυτό το σημείο».