Συνάντηση Δήμαρχου Ν. Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Μπαγινέτα, συναντήθηκε η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.
Αντικείμενο της συζήτησης, το μείζον θέμα της άρδευσης στην περιοχή του Δήμου, η λύση του οποίου που αποτελεί εξάλλου και πάγιο αίτημα των παραγωγών της περιοχής.
«Ευελπιστούμε σε μια ουσιαστική αντιμετώπιση, ώστε ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους να δρομολογηθεί και να δοθούν κίνητρα στους αγρότες και τους παραγωγούς να συνεχίσουν να επενδύουν στον πρωτογενή τομέα», αναφέρει σε γραπτή της δήλωσή η Δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση.
«Ενημέρωση για τον ιό της γρίπης 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άρτας και το Κέντρο Προσχολικής και Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη και την καταστολή του εποχιακού ιού της γρίπης.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου από δύο επισκέπτες υγείας, τις κυρίες Φανή Μαρέτη και Κωνσταντίνα Παπά, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Πέτα.

Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» 
Παρουσίαση του έργου του Ντ. Μάμετ «ΟΛΕΑΝΝΑ»
Ένας ώριμος άντρας ο καθηγητής Τζων και μια νεαρή γυναίκα η φοιτήτρια Κάρολ, αποφασίζουν να συνεργαστούν με στόχο τη «γνώση» που ως γνωστόν οδηγεί στην «αλήθεια».Έχουν πει ψέματα.Ο «καθηγητής» και η «φοιτήτρια», ο «άντρας» και η «γυναίκα» η «ωριμότητα» και τα «νιάτα» θα συγκρουστούν μέχρι αλληλοεξόντωσης προκειμένου να ξεσκεπάσουν ο ένας το ψέμα του άλλου.αλήθειες και ψέματα προκύπτουν και εξουδετερώνονται, ανεξαρτήτως καλών ή κακών προθέσεων, μέχρις ότου η σύγκρουση να καταλήξει από τον λόγο και το βλέμμα στα σώματα.

Ποιος έχει δίκιο;Ο συγγραφέας λέει:«όποιον και αν πιστέψετε θα κάνετε λάθος».
Σημείωση:«Ολεάννα» δεν είναι το όνομα της ηρωίδας του έργου.Πρόκειται για νορβηγικό τραγούδι του 19ου αιώνα που περιγράφει την επιθυμία του δημιουργού του να μετοικήσει σε μια περιοχή της Πενσυλβανίας που ονομάζεται «Ολεάννα» και στα μάτια του φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος.Τελικά όσοι επιχείρησαν να την κατοικήσουν την εγκατέλειψαν λόγω της δυσκολίας να εγκατασταθούν εκεί.Η Ολεάννα μετατρέπεται έτσι σε συνώνυμο της ουτοπίας και ο Μάμμετ χρησιμοποιεί το όνομα ως συμβολισμό για την «ουτοπία» της ανεύρεσης της μίας και μόνης κοινής αλήθειας στην ανθρώπινη επαφή.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Κέμπριτζ της Μασσαχουσέττης και το 1994 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.
Προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο φεμινιστικών οργανώσεων, όσο και πανεπιστημιακών κύκλων για διαφορετικούς λόγους, αλλά παίζεται συνεχώς κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Σκηνοθεσία: Σάββας Κουνουβέλης
Παίζουν :Σάββας Κουνουβέλης,Εβίτα Αγγέλη
Φωτισμοί-Ηχος:Νίκος Γούλας-Νεκταρία Λαμπράκη
Στο θεατράκι του Σωματείου, Κουντουριώτου 31
Ημερομηνίες:(Πέμπτη-Παρασκευή & Σάββατο) 14 -15 -16 & 21- 22- 23 Νοεμβρίου στις 9.15μμ
Στο θεατράκι του Σωματείου, Κουντουριώτου 31
Τηλ κρατήσεων:6973307103,
Γενική Είσοδος 5 ευρώ
Διατίθενται 5 εισιτήρια δωρεάν για ανέργους σε κάθε παράσταση,με την επίδειξη κάρτας ανεργίας

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης για πολύωρες διακοπές ρεύματος
Επιστολή με την οποία ζητά πολιτική παρέμβαση για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών από τις επανειλημμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και τους Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων έχει ως εξής:«Αξιότιμε κ. υπουργέ Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που ταλαιπωρούνται από τις επανειλημμένες και απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος. Οι διακοπές σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύωρες ενώ υπήρξαν δημότες στα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Λάβδανης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την 24ωρη διακοπή ρεύματος. Η πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ταλαιπωρία τους μπορεί να αποβεί μοιραία. Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να δοθεί τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών μας που επιμένουν να «φυλούν Θερμοπύλες» στο ακριτικό Δήμο Πωγωνίου».

Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ “ΑΡΜΟΝΙΑ” στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Θέματα:
Διοικητικός απολογισμός
Οικονομικός απολογισμός
Έγκριση διοικητικού απολογισμού
Έγκριση ελέγχου εξελεγκτικής επιτροπής
Έγκριση οικονομικού απολογισμού
Εκλογές νέου ΔΣ για την τριετία 2019 – 2022.
Όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ και την ΕΕ και εφόσον είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, θα πρέπει να την καταθέσουν εγγράφως έως την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 και έως τις 21.00 στο γραφείο του προέδρου του ΔΣ, κ. Αποστόλο Αντωνίου.
Με τιμή,
Το ΔΣ της Χορωδίας Πρέβεζας”Αρμονία”

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος 
Υποχρεώσεις των καταστηματαρχών, έλεγχοι και πρόστιμα
Η απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, που φέρνει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, προκαλεί μέγα «πονοκέφαλο» στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια). Οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών τους. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει «τσουχτερά» πρόστιμα τόσο για τους παραβάτες, όσο και για τις επιχειρήσεις, καθώς και ελέγχους από την αστυνομία -που αντιδρά στην εν λόγω αρμοδιότητα.

Τι υποχρεούται να γνωρίζει ο σ καταστηματάρχης για να αποφύγει πρόστιμο – αυτόφωρο – κλείσιμο της επιχείρησης;
Για την εφαρμογή του Νέου Αντικαπνιστικού Νόμου 4633/16 -10 -2019 οι επιχειρήσεις έχουν τις εξής υποχεώσεις:
-Ευανάγνωστες πινακίδες και από τις δύο πλευρές του καταστήματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.
-Σε κανένα χώρο του καταστήματος σταχτοδοχείο (τασάκι).
-Πλήρη συνεργασία του καταστηματάρχη με τα ελεγκτικά όργανα.
-Βιβλίο Αναφοράς, αριθμημένο και θεωρημένο από τη Δημοτική Αρχή.
-Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση και η πώληση καπνού ή προϊόντα καπνού.
-Απαγορεύεται η δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων.
-Απαγορεύεται εκτός από το τσιγάρο, το κάπνισμα που προέρχεται από:

α) Καπνός από φύλλα και άλλα φυσικά επεξεργασμένα ή μη φυτικά.
β) Καπνός πίπας.
γ) Φυτικά προϊόντα με βάση βότανα, φρούτα πρώτης ύλης φαγητού.
δ) Ηλεκτρονικό τσιγάρο.
ε) Η επαναπλήρωσης, δηλαδή δοχείο που περιέχει νικοτίνη το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικό τσιγάρο.
ζ) Συστατικό καπνού από οποιαδήποτε ύλη και αν προέρχεται
η) Αρωματική που προσδίδει μυρωδική γεύση ακόμη και από φρούτα, μπαχαρικά, προϊόντα καπνού παντός είδους.
-Απαγορεύεται καπνός για ναργιλέ ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που μπορεί να καταναλωθεί μέσω ναργιλέ.
-Απαγορεύεται το κάπνισμα και σε κέντρα διασκέδασης και καζίνο με τον Νέο Νόμο 4633/2019 ο οποίος κατήργησε την εξαίρεση που υπήρχε με τον προηγούμενο Νόμο.

Όργανα ελέγχου
-Με τον Νέο Νόμο 4633/2019 Αστυνομία – Δημοτική Αστυνομία – Τουριστική Αστυνομία – Λιμενικό.
-Μπορεί να λειτουργήσει συνεπικουρικά το ΣΕΤΕ και ελεγκτικά ο ΕΟΤ.
-Κατά τη διάρκεια του ελέγχου υποχρεούνται σε επίδειξη ταυτότητας.
Οι έλεγχοι διενεργούνται σε οποιαδήποτε ώρα χωρίς περιορισμό χρόνου και συχνότητας, είτε με καταγγελία ή χωρίς καταγγελία χαρακτηρίζονται σε τακτικούς και έκτακτους.

Πρόστιμα
1. Σε περίπτωση 4 παραβάσεων η επιχείρηση κλείνει για 10 μέρες και στις 5 παραβάσεις οριστικό κλείσιμο.
2. Διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής.
3. Το πρόστιμο επιδίδεται στον παραβάτη ή κοινοποιείται ή θυροκολλείται σε περίπτωση άρνησης.
4. Εντός 10 ημερών δύναται να διατυπώσει ο παραβάτης τις αντιρρήσεις του. Εάν είναι επαρκείς οι αντιρρήσεις το πρόστιμο μειώνεται ή διαγράφεται.
5. Σε περίπτωση άμεσης καταβολής του ποσού σε διάστημα 15 ημερών σημαίνει μείωση στο 5%.
6. Τα έσοδα από τα πρόστιμα είναι κρατικά έσοδα από τα οποία δύναται να καλυφθούν για Δαπάνες Δημόσιας Υγείας.