Συνάντηση Με τον Λάμπρο Ρίζο

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης συναντήθηκε με τον Λάμπρο Ρίζο στο Δημαρχείο. Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Ένα αγαπημένο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης στην Άρτα, είδαμε στο Δημαρχείο. Ο λόγος για τον πρώην Νομάρχη Λάμπρο Ρίζο. Συζητήσαμε, τα είπαμε, μας πρότεινε, τον ακούσαμε προσεκτικά. Είναι ωραίο να έχεις αυτιά και καρδιά ανοιχτά σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει την ανιδιοτελή αγάπη τους για τον τόπο μας».

Εκδήλωση για τον Θεοδωράκη από τους Ενεργούς Δημότες Πρέβεζας
Οι Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας, μαζί με καλλιτέχνες της Πρέβεζας διοργανώνουμε ανοιχτή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση την Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μπροστά από τα Δικαστήρια στην παραλία της Πρέβεζας, αποχαιρετώντας με τα δικά του τραγούδια τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ιωαννιτών
Να ονομαστεί «Μ. Θεοδωράκης» το Δημοτικό Ωδείο
Πρόταση ψηφίσματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ιωαννιτών, στην οποία ζητά να αλλάξει η ονοματοδοσία του Δημοτικού Ωδείου σε «Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων Μίκης Θεοδωράκης».
Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζει την θλίψη του γιαννιώτικου λαού για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε ένα μέρος της πολυτάραχης ζωής του στην πόλη μας. Το 1932 o πατέρας του ήταν ο υπεύθυνος για τη διάνοιξη δρόμων στα ξεχασμένα απόμακρα τότε Ζαγοροχώρια, αφού χρημάτισε για μια τριετία περίπου στη θέση του αναπληρωτή γενικού διοικητή Ηπείρου, από το 1930 μέχρι το 1932, αλλά και πιο πριν δεκαέξι χρόνων, αμούστακο αγόρι, ο πατέρας του το 1913 είχε έρθει, για να πολεμήσει τους Τούρκους. Έτσι η ΕΗΜ το 2012 εξέδωσε τις “Πολεμικές Σελίδες” τού Γεωργίου Μ. Θεοδωράκη, πολυαγαπημένου του πατέρα. Το 1932 ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν 7 ετών. Σε αυτό το διάστημα, πήγε στις πρώτες τάξεις του σχολείου, στο Καπλάνειο. Η πόλη μας είναι υπερήφανη που ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε τα πρώτα του μαθητικά χρόνια σ’ αυτή».

Αποτελέσματα ελέγχων της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 03-09-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (21) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
•4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
•4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
•8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
•3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(2) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ως εξής:
• πρόστιμο (300) ευρώ σε καφενείο για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο.
•πρόστιμο (1.000) ευρώ σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού πελατών.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.