Συνάντηση Περιφερειάρχη- Περικλή Μίγδου

Για πολύ σημαντικά προβλήματα που άφησε πίσω της η τελευταία κακοκαιρία, έγινε ενημέρωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη από τον Δήμαρχο του Δήμου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο. Προβλήματα που επιβάλλεται άμεση αντιμετώπιση οπως η προστασία από πτώσεις βράχων στο δρόμο Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά , η αποκατάσταση του οδικού δικτύου κσι η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στο στενό ( Γκούρα ) πάλι στο δρόμο προς Ρετσιανά και Καστανιά , η αποκατάσταση του οδικού δικτύου προς την Ιερά Μονή Ροβέλιστας , η διευθέτηση της κοίτης του Ρετσιανίτη ποταμού κοντα στη γεφυρα Διχομοιρίου και άλλων σημαντικών παρεμβάσεων .
Όπως λέει ο Δήμαρχος Καραϊσκάκη «Ο Περιφερειάρχης άριστος γνώστης της περιοχής κατανόησε την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα κινηθούν άμεσα προς όφελος των Δημοτών!»

Ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στο Δήμο Ιωαννιτών
Ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων, όπως ογκώδη αντικείμενα αλλά και στερεά απόβλητα από πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε πολλά σημεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Με αφορμή αυτά τα συμβάντα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρωτογενούς τομέα Βασίλης Βλέτσας απηύθυνε επιστολή προς όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων ζητώντας την συνδρομή τους και κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων από πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες ή άλλες συναφείς δραστηριότητες καθώς και απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους.
Παρακαλούμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην σχετική ενημέρωση των δημοτών επί του θέματος, συστήνοντας την αποτροπή από τέτοιες ενέργειες και επισημαίνοντας τόσο την υποχρέωση τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος από όλους τους πολίτες, όσο και την υποχρέωση τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί στις πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής από τους υπεύθυνους λειτουργίας τους.
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Βλέτσας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το γιορτινό πρωινό της ΔΩΔΩΝΗ με τον Χρήστο Μπάρκα
Στον κεντρικό πεζόδρομο Μελανίδη, στην πόλη των Ιωαννίνων
Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ελλάδας, μαζί με τον Χρήστο Μπάρκα, θέλησε να αποχαιρετήσει το 2019, προσφέροντας το πιο γευστικό και εορταστικό πρωινό στην πόλη των Ιωαννίνων.
Όσοι Γιαννιώτες και επισκέπτες βρέθηκαν στον πεζόδρομο Μελανίδη την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14:00, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το περίπτερο της ΔΩΔΩΝΗ και να απολαύσουν μοναδικές νοστιμιές με την γεύση του καλού από τον αγαπημένο Γιαννιώτη σεφ Χρήστο Μπάρκα, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Στο πιο γιορτινό πρωινό της ΔΩΔΩΝΗ, οι επισκέπτες δοκιμάσαν παραδοσιακή γιαννιώτικη Κασόπιτα με chutney τομάτας και κρέμα τυριού από προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, λαχταριστούς λουκουμάδες με την πολυβραβευμένη φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ και ζεστή σοκολάτα ρόφημα φτιαγμένη από 100% ελληνικό γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
Μένοντας πιστή στην παραγωγή αγνών, αμιγώς ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, η ΔΩΔΩΝΗ και ο Χρήστος ξεκίνησαν μία μοναδική συνεργασία, με γιαννιώτικο αέρα και χαρακτήρα, που παρουσιάζουν παραδοσιακές συνταγές με πρωτότυπους τρόπους που συνδυάζουν τη μαγειρική με τη δημιουργικότητα.

Άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό
Τον προβληματισμό της για τις πολιτικές της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια εκφράζει η αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μετά και από την επίσκεψη που έκανε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και συναντήθηκε με τις Πρυτανικές Αρχές (Τρ. Αλμπάνης, Στ. Νικολόπουλος, Μ. Πασχόπουλος και Σ. Γεωργάτος) και συζήτησε για τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη δημόσια χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, όπως επίσης και οι επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.
Η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε πως «η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων είναι απαραίτητη ώστε τα ιδρύματα να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους, καλύπτοντας -μεταξύ άλλων- τις μορφωτικές ανάγκες χιλιάδων φοιτητών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να μεριμνήσει για την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό».
Όπως αναφέρει η βουλευτής, κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις για το προτεινόμενο από την κυβέρνηση, σύστημα εκλογής των Πρυτανικών Αρχών, αλλά και της επαναφοράς των εξωτερικών συμβουλίων διοίκησης στα ΑΕΙ.
Η κα Τζούφη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο, συναντήθηκε ακόμα με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννη Γεωργίου, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα νέα Τμήματα. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη επαναλειτουργίας της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας-Υγείας για τη μελέτη και την επίλυση σχετικών εκπαιδευτικών ζητημάτων.

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας : Σημαντική συνάντηση, μελών, φίλων του Κομιτάτου και αρχηγών Γκρουπ
Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, εύχεται στους χιλιάδες φίλους και τις χιλιάδες φίλες του, καλή Χρονιά και καλή Αποκριά!!! Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 11 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας , πραγματοποιείται συνάντηση του πολιτιστικού συλλόγου «Κομιτάτο Πρέβεζας» με τα μέλη του συλλόγου, με τους εθελοντές, με τους φίλους του Κομιτάτου και βέβαια με τους αρχηγούς Γκρουπ των πληρωμάτων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Για τα μέλη, θα υπάρχει η ετήσια συνδρομή τους στον σύλλογο, θα γίνει αναφορά στους όρους συμμετοχής και φέτος των εκδηλώσεων και δη των παρελάσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Θα γίνει ενημέρωση για τις φετινές δράσεις, αλλά και προγραμματισμός άλλων δράσεων. Κάθε χρόνο μιλάμε για ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών, όλα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε μια ακόμη χρονιά Καρναβαλικής Τρέλας και Αποκριάτικης ιστορίας για το Κομιτάτο. Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη. Καλή Αποκριά σε όλους και σε όλες!»

Τμήμα Αλιείας της Π.Ε Άρτας
Διευκρινήσεις για Άδειες αλιευτικών σκαφών
Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνονται τα εξής:
Η παράγραφος 1 του άρθρου 5 του β.δ. 666/1966 (Α΄160) αντικαθίσταται ως εξής: «1. α) Οι άδειες που χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 1, ανανεώνονται ανά διετία κατά το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους της ισχύος τους, από τις αρμόδιες αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 3, εφόσον κατά τη διετή περίοδο ισχύος τους και μέχρι την έναρξη του τριμήνου οι αλιείς έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους για υποβολή στοιχείων της δραστηριότητάς τους σχετικά με την αλιεία, τα αλιευθέντα είδη και τη συνολική παραγωγή, σύμφωνα με το άρθρο 4 της 2287/40083/7.4.2015 (Β΄ 695) απόφασης. Η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει, πριν από την 1η Οκτωβρίου εκάστου έτους, τις αρμόδιες αρχές για τα υπόχρεα αλιευτικά σκάφη που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να ανανεώσουν την ισχύ της άδειας τους και β) Άδειες αλιευτικών επαγγελματικών σκαφών με ολικό μήκος μικρότερο των δέκα (10) μέτρων που δεν ανανεώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019, λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης υποβολής στοιχείων, μπορούν να ανανεώνονται έως 10.04.2020, εφόσον έχουν υποβληθεί στοιχεία αλιευτικής δραστηριότητας για τα έτη 2018-2019, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ) του ΥΠΑΑΤ, από τις 01.10.2019 έως και τις 15.3.2020.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Αλιείας στα τηλέφωνα 2681364461 & 2681364464.

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον σύλλογο «Αγία Θεοδώρα»
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ευχαριστεί θερμά και εκφράζει παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στον σύλλογο «Αγία Θεοδώρα» για την ενέργειά του, να μας δωρίσει ένα λεωφορείο 17 θέσεων για τις ανάγκες του Δήμου.
Η συγκεκριμένη προσφορά, αποτελεί για εμάς ένα υπέροχο δώρο στην προσπάθεια που καταβάλουμε, για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες μας.
Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης του συλλόγου «Αγία θεοδώρα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σε Γενική Συνέλευση
Με απόφαση του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν. ΑΡΤΑΣ» καλούνται τα μέλη του Συλλόγου μας σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 5 το απόγευμα σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 20) και με τα εξής θέματα συζήτησης :
1.Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού οικονομικού έτους 2019.
2.Έγκριση Πορίσματος Εξελεγκτικής Επιτροπής έτους 2019.
3.Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020.
4.Συζήτηση, προτάσεις.
5.Κοπή πίτας.Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου μας στο Πουρνάρι – Πέτα Άρτας.Σε περίπτωση μη νόμιμης απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο και ίδια ημέρα και ώρα την επόμενη εβδομάδα με τα ίδια θέματα συζήτησης χωρίς νέα πρόσκληση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 09/1/2020 ημέρα Πέμπτη στις 9π.μ.-1:30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Σκουφά 79) στην Άρτα. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.