Συνάντηση της Έλσας Εξάρχου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09/05 συνάντηση της υποψήφιας βουλευτού κας. Έλσας Εξάρχου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.
Η κα. Εξάρχου, η οποία είναι και Μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων ως ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης στα Ζαγοροχώρια αλλά και με την ιδιότητα της ως CEO της Branding Greece και υπεύθυνη του εθελοντικού project Epirus 365, ανέπτυξε τις απόψεις της όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό και την τουριστική προβολή της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, την εξωστρέφεια του προορισμού και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία των Οργανισμών Προώθησης και Προβολής Προορισμών (DMO’S).
Από την πλευρά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων έθεσαν μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως τα χρηματοδοτικά προγράμματα και οι επιδοτήσεις να είναι προσβάσιμα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου χωρίς αποκλεισμούς, να υπάρξουν αυστηρά πλαίσια λειτουργίας για την βραχυχρόνια μίσθωση και ρυθμιστικοί κανόνες για τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα, καθώς και να εκσυγχρονιστούν και να είναι πιο ευέλικτα τα προγράμματα “κοινωνικού τουρισμού”, στα πρότυπα του επιτυχημένου προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”.
Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς θέματα απασχόλησης που αφορούν τον κλάδο και την περιοχή μας, τα μεγάλα έργα υποδομών που πρέπει να ολοκληρωθούν στην Ήπειρο και η δυνατότητα που έχει το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ιωαννίνων” για περαιτέρω ανάπτυξη και προσέλκυση πτήσεων μέσω της μακροχρόνιας παραχώρησης του, στα πρότυπα άλλων αεροδρομίων που έχουν ήδη παραχωρηθεί.