Συνάντηση της Δημάρχου Ν.Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Δημάρχου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κυρίας Ροζίνας Βαβέτση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε την Δήμαρχο στο Προεδρικό Μέγαρο, και οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στον Δήμο Νικολάου Σκουφά.
Μετά το τέλος της επίσκεψής της, κι εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο, η κα Βαβέτση με δήλωσή της, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της για τη συνάντηση, και το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και απασχολούν την περιοχή μας.

Hμερίδα για τη διαμεσολάβηση από το ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΤΑΣ
Ημερίδα για το καθεστώς της διαμεσολάβησης διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του κ. Μιχάλη Νικολάου.
Η διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμός σε ένα προδικαστικό στάδιο, που επιτρέπει σε δύο διάδικα (φιλονικούμενα) μέρη να συμφωνήσουν μεταξύ τους, όταν οι διαφορές τους είναι αστικές και εμπορικές. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα μιας συμβιβαστικής λύσεως, κοινά αποδεκτής και από τις δύο πλευρές, ώστε η υπόθεσή τους να μη δικαστεί από τα δικαστήρια, αλλά να κατισχύσει η συμφωνία τους, που γεννά δικαιώματα και υποχρεώσεις, δηλαδή σαν να έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση, αφού η συμφωνία αυτή επικυρώνεται στη συνέχεια από το δικαστήριο. Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να κατατεθεί η σχετική αγωγή στο δικαστήριο και στη συνέχεια να προστρέξουν σε ένα διαπιστευμένο διαμεσολαβητή-δικηγόρο, ο οποίος και θα επιληφθεί της υποθέσεως.

Η διαμεσολάβηση προβλέπετο και στο παρελθόν, πλην όμως, με πρόσφατο νομοθέτημα, από τα μέσα του μηνός Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής είναι υποχρεωτική σε ορισμένες υποθέσεις αστικού, εμπορικού και οικογενειακού δικαίου, και, παρ’ ότι επιβαρύνει το αρχικό κόστος ενάρξεως μιας δίκης (σημείο που προκάλεσε διαφωνίες ως προς την υποχρεωτικότητα του θεσμού), θεωρείται ως λύση πολιτισμού, αφού τείνει όχι μόνο στην επίτευξη μιας ωφέλιμης βιοτικής συμφωνίας, αλλά συντελεί και στον κατευνασμό των αντιδικιών και, φυσικά, στον περιορισμό του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.
Η εκδήλωση, που θα γίνει από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές Πειραιά και Θεσσαλονίκης, θα είναι ανοικτή και για κάθε ενδιαφερόμενο, και θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, την Παρασκευή 10-01-2020 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, όπου και θα αναλυθούν όλα τα θέματα, καθώς και θα απαντηθούν τυχόν απορίες που θα διατυπωθούν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΕΚΛΟΓΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
Έπειτα από απόφαση που πήραμε στη γενική συνέλευση στις 4/1/2020, προσκαλούμε κάθε εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής που διαμένει στον Νομό μας, στη γενική συνέλευση – εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), που θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Άρτας, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
1.Ανάγνωση Καταστατικού Ε.Π.Φ.Α. Άρτας.
2. Σκέψεις, προτάσεις μελών συλλόγου.
3.Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογής Δ.Σ. και Ε.Ε.
4. Εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε.

Όσοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για Δ.Σ. και Ε.Ε., να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6976845164 μέχρι την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2020. Υπογραμμίζεται η ανάγκη ουσιαστικής ενδυνάμωσης του συλλόγου, μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων (μόνιμων, αναπληρωτών, αδιόριστων και συνταξιούχων) προκειμένου να κατατεθούν σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις για τους στόχους του επόμενου διαστήματος, αναφορικά με τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τη Φυσική Αγωγή, που τόσα χρόνια υπηρετούμε, σε συνεργασία και επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή:
Κολιάτσος Κώστας
Κουτσούκη Αναστασία
Νεοχωρίτη Ελπίδα
Παπαποστόλης Γιώργος
Παπαχατζάκης Στέφανος

Επίσκεψη της Επιτετραμμένης της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Οι πολιτισμός τέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της Επιτετραμμένης της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα Mag. Dr. Martina Hermann στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Η κα Hermann βρέθηκε στην πόλη μας και συναντήθηκε ανήμερα των Θεοφανίων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με στόχο τον σχεδιασμό μουσικών και κινηματογραφικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας.
Η Επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ως υπεύθυνη Πολιτισμού, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο για τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στα Ιωάννινα, αλλά και για τη συνεργασία στον τομέα του κινηματογράφου, με την προβολή αυστριακών ταινιών.

Όπως είναι γνωστό, η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, έχει καθιερώσει το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι», έναν πολιτιστικό θεσμό, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, οι οποίες στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το ελληνικό κοινό.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας το ενδιαφέρον της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα όσον αφορά τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα που συμβάλλουν στην επικοινωνία των δύο λαών και στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με τα πολιτιστικά δρώμενα της Αυστρίας» ανέφερε ο Μωυσής Ελισάφ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου και οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας, Ιωάννης Αϊβατίδης και Γιώργος Αρλέτος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Αριστείδης Μπαρτζώκας.

Χορεύουν οι Ραδοβυζινοί
Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Αρτας, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό, που διοργανώνει την Κυριακή, μεσημέρι 12-01-2020, στο κέντρο διασκέδασης “ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ”, Δνση: Πατησίων 296 & Κόντου 5, Αγιος Λουκάς , Πατήσια 11141, τηλ. 210 2010160. Ωρα προσέλευσης 13,00 μ.μ.
«Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος
Γιώργος Κουρτέσας

Σύσκεψη με κλιμάκιο της ΕΕΤΑΑ 
Σύσκεψη με τον Πρόεδρο και στελέχη της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με την συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστου Ντακαλέτση.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος έκανε γνωστό ότι στον άμεσο σχεδιασμό της Εταιρείας περιλαμβάνεται η έναρξη λειτουργίας παραρτήματος στα Γιάννενα.
Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία μόνιμη δομή για την υποστήριξη των Δήμων κυρίως την τεχνική όπου διαπιστώνονται και τα περισσότερα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ έκανε γνωστό ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της και τόνισε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των δήμων, κυρίως των μικρών με στόχο την αρτιότερη και συντομότερη ωρίμανση και υλοποίηση έργων.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της παρουσίας της Εταιρείας στην περιοχή και η ενδυνάμωση της συνεργασίας της με τους Δήμους αποτελεί μία καλή αφετηρία για να αντιμετωπιστούν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.
Έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού αλλά και των στελεχών του υπηρεσιακού μηχανισμού και επεσήμανε ότι η λειτουργία παραρτήματος στα Γιάννενα θα μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλους τους Δήμους της Ηπείρου.