Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννιτών με τους φορείς ψυχικής υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής.
Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της υγειονομικής πανδημίας αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.), του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων, της ΚοινΣΕπ «Ανήκειν», καθώς και ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΝΙ, Καθηγητής κ. Θωμάς Υφαντής .
Στη συνάντηση αναδείχτηκε η επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και προτάθηκε η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα συντονίζεται από τον Δήμο με βασικό στόχο την καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών και το σχεδιασμό δράσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας προς όφελος των δημοτών.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΑΚΙΡΙΚΗΣ…
Επανέρχεται με νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των ΣΜΑ η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Ανακαλούμε την καταγγελία μας για τις 16 (δεκαέξι) παρατάσεις στην προμήθεια του εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου μας πρόλαβε: σήμερα δίνει την 17η (δέκατη έβδομη) παράταση και μας έβγαλε ψεύτες!
Επιφυλασσόμαστε για την αναφορά μας στις 10 (δέκα) παρατάσεις στο ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη και αναμένουμε οποιαδήποτε εξέλιξη καθώς η 10η παράταση του έργου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 κι έκτοτε ούτε το παραλαμβάνει κανένας ούτε δίνει και νέα παράταση….
Με τέτοιες εξελίξεις φυσικά και θα μείνουμε “ανεπίδεκτοι μαθήσεως” για το κατά πόσο “το έργο έχει αποπερατωθεί” και ότι “καμία παράταση δεν ζητήθηκε και δεν δόθηκε ποτέ” παρά τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής να εκπαιδεύσει κι εμάς και το λαό στην …φακιρική».

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (06-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (32) παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
-(21) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους κατά περίπτωση -300- και -150- ευρώ, ως εξής:
o-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
o-7- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

•(10) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων, ως εξής:
o-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
o-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
o-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-Πρόστιμο (300) ευρώ σε κατάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων
Εξάρχου – Γεωργίου – Καρέτσος στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων!
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Οκτωβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας.
Στη διοργάνωση, που είναι η τελευταία μεγάλη φέτος σε διεθνές επίπεδο για το άθλημα, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων θα εκπροσωπήσουν τρεις επίλεκτοι αθλητές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να διεκδικήσουν πρωτιές και μετάλλια. Πρόκειται για τον Ιάσωνα Εξάρχου, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Σκιφ Εφήβων και για τους Σπύρο Γεωργίου και Ανδρέα Καρέτσο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες ως μέλη του πληρώματος της Τετρακώπου των Εφήβων.
Όπως ενημερώνουν από το Γραφείο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
Η ελληνική Εθνική Ομάδα, η οποία βρίσκεται ήδη στο Μόναχο, θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων με ομάδα 16 αθλητών οι οποίοι στελεχώνουν συνολικά επτά πληρώματα. Ο ανταγωνισμός στη διοργάνωση είναι υψηλός, καθώς συμμετέχουν με αποστολές 27 ευρωπαϊκές χώρες και περίπου 500 αθλητές και αθλήτριες.
Η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. εύχεται στα τρία Γιαννιωτόπουλα αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής Εθνικής Αποστολής καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.