Συνάντηση του Περιφερειάρχη Hπείρου με τον υπουργό Mετανάστευσης

Αντικείμενο της συζήτησης Μεταναστευτικό και εργάτες γης

Ζητήματα που άπτονται του Μεταναστευτικού ζητήματος και της έλλειψης εργατικών χεριών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, που αργά το μεσημέρι επισκέφτηκε το Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στον Κατσικά, αρχικά με την κατασκευή των βασικών υποδομών του, στη συνέχεια με το φωτισμό του κεντρικού δρόμου, ως και για τη μελέτη που έχει ετοιμάσει για τη περαιτέρω ασφάλεια των μετακινούμενων από το Κέντρο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης στη συνέχεια της συζήτησης- ενημέρωσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλούς κλάδους της τοπικής Οικονομίας από την έλλειψη εργατών, που είναι έντονα αισθητή στον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε άλλους κλάδους όπως στην οικοδομή ή και σε τεχνικά επαγγέλματα.

Τόνισε πως πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες πρόσκλησης και ανανέωσης των αδειών εργασίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν εργαζόμενοι και από τους πρόσφυγες που παραμένουν νόμιμα σε Κέντρα και Δομές της Ηπείρου, κάτι που αν γίνει θα ωφελήσει και τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Απόλυτα σύμφωνος για το θέμα αυτό δήλωσε και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Περιφερειάρχη να δηλώσει ότι «ήταν μια χρήσιμη συζήτηση, η οποία θα έχει και συνέχεια».
•Τον Υπουργό συνόδευε η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης.