Συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με ποδοσφαιρικούς παράγοντες

Αντικείμενο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2

Το θέμα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2 ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, τον πρόεδρο της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, καθώς και με εκπροσώπους ΠΑΕ της κατηγορίας, όπως ο Γιώργος Χριστοβασίλης του ΠΑΣ Γιάννενα και οι Αντώνης Ροκάκης και Αρης Λυχναράς της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά – Κισσαμικός, αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ Γιώργο Μπαντή. Συνάντηση που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων του ποδοσφαίρου.
Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, με κυρίαρχο το θέμα των τηλεοπτικών και τους επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι, αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς του, αλλά των μετόχων της ΕΡΤ, η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος είναι, φυσικά, κάτι που απασχολεί όλους.

Ο κ. Λεουτσάκος, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση, δήλωσε: «Ανοίξαμε την ατζέντα του ποδοσφαίρου, που απασχολεί γενικά τη νεοσύστατη κατηγορία τη Super League 2. Εκφράσαμε τις απόψεις μας στον υπουργό, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για άλλη μια φορά. Μας άκουσε, πιστεύω ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει. Μετά τη βοήθεια και τη δική του παρέμβαση θα ζητήσουμε άμεσα μια συνάντηση τις επόμενες μέρες, μπορεί και αύριο, με τη διοίκηση της ΕΡΤ, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη νεοσύστατη Super League 2 και θεωρώ ότι και από τις δύο πλευρές θα βρεθεί μια λύση ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να μην έχουμε προβλήματα περαιτέρω. Σαφώς συζητήσαμε και άλλα πράγματα, όπως απαιτήσεις που υπάρχουν και πρέπει να υλοποιηθούν από τις ομάδες τις δικές μας, όπως στο θέμα της βίας και της φορολογίας. Ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό που μας άκουσε και ευελπιστώ να βρεθεί γρήγορα λύση».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Μου ζητήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση, η οποία ως κύριο θέμα είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι κάθε συνάντηση αποδίδει καρπούς και φέρνει αποτελέσματα. Έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Το θέμα των τηλεοπτικών δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΡΤ, του πολιτικού της προϊσταμένου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, όμως σε ένα βαθμό υπάρχει και η δική μας αγωνία και ευθύνη ώστε να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα και να ικανοποιηθούν σειρά ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο,τι ζήτημα υπάρχει, το συζητάμε με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι, χωρίς δεύτερη σκέψη και κυρίως χωρίς τις λογικές παρασκηνίου, ψιθύρων, παραπολιτικών. Καθαρές κουβέντες. Όταν μιλάς καθαρά και δυνατά δεν έχεις να χάσεις, πάντα κερδίζεις».

Επεισόδιο στη συνεδρίαση
Εν τω μεταξύ, έντονα συζητήθηκε το σοβαρότατο επεισόδιο μεταξύ του μεγαλομετόχου της Α.Ε. Καραϊσκάκης και του εκπροσώπου της ΕΠΟ μετά το τέλος του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 που συνέβη πρίν 5 ημέρες.
Η ψήφος της ΕΠΟ στην ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου δεν άρεσε καθόλου στην Α.Ε. Καραϊσκάκης, που ήταν κατά… Έτσι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Άρτας, Οδυσσέας Δράκος επιτέθηκε με το που τελείωσε το συμβούλιο στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Λεωνίδα Θωμαΐδη. Ο Δράκος αντέδρασε έντονα και φώναζε στον Θωμαϊδη, που ψήφισε υπέρ της σέντρας εκ μέρους της ΕΠΟ, «είσαι μπούλης», κατηγορώντας τον πως έκρινε το αποτέλεσμα.
Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ απάντησε «έμενα είπες μπούλη; πάρτο πίσω»! Ο μεγαλομέτοχος του Καραϊσκάκη έφυγε από την αίθουσα, ο Θωμαϊδης ακολούθησε και το… ντέρμπι συνεχίστηκε στους διαδρόμους της διοργανώτριας.

Ο Δράκος απευθυνόμενος στον Θωμαΐδη του έλεγε «είσαι μπούλης, άντε ρε μπούλη που έχεις άποψη, όταν εμείς πληρώνουμε…». Ο Θωμαϊδης ζήτησε να ανακαλέσει ο Δράκος, αυτό δεν έγινε και του απάντησε «πάμε κάτω να δεις ποιος είναι μπούλης, είσαι κότα…».
Οι δύο άνδρες πλησίασαν ο ένας τον άλλο με απειλητικές διαθέσεις, προκλήθηκε χαμός και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση συνεχίστηκε στο διάδρομο. Εκεί παραλίγο να έρθουν και τα χειρότερα, αλλά τα πράγματα έμειναν στις σπρωξιές ανάμεσα στους δύο εμπλεκόμενους, που τους κρατούσαν τρίτοι μέχρι που η κατάσταση πήγε να ξεφύγει και επενέβη πυροσβεστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος έβαλε τις φωνές και έτσι αποφεύχθηκε το ξύλο ανάμεσα σε Δράκο και Θωμαΐδη.
Αμέσως μετά από το σοβαρότατο επεισόδιο ο Δράκος αποχώρησε από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας 2, ενώ λίγο αργότερα ο Θωμαΐδης ανέβηκε εκ νέου στον 4ο όροφο, που βρίσκεται η αίθουσα του Δ.Σ. και ζήτησε δημόσια συγγνώμη στους εκπροσώπους όλων των ΠΑΕ επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε να «απαντήσει» και ήταν λάθος του, αλλά το ζήτημα ήταν προσωπικό.