Συνέδριο εργασίας των Οριζόντων Ηπείρου

Σπ. Ριζόπουλος: Όταν λέμε για ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ξέρουμε ότι μιλάμε για Ριζόπουλο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο, ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου», το οποίο διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιάννενα, σύμφωνα με ενημέρωση από τους διοργανωτές. Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του αναπληρωτή συντονιστή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Σπύρου Υφαντή, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, έκανε μια μικρή αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας της παράταξης κάνοντας λόγο για «μια παράταξη με προοπτική, όραμα και μέλλον, η οποία απευθύνεται σε όλους τους Ηπειρώτες».

Ακολούθησε η αντιπρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου» και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Μάγδα Τάτση, η οποία με τη σειρά της τόνισε πως η συμμετοχή της στους «Ορίζοντες Ηπείρου» προήλθε από την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο της όπως κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να κάνει.
Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε βαθιά συγκινημένος και υπερήφανος για την παρουσία των μελών της παράταξης στο συνέδριο αυτό, αναλογιζόμενος το πως ξεκίνησε η περιπέτεια των «Οριζόντων Ηπείρου», το πως δηλαδή αυτή η φλόγα που ξεκίνησε μέσα του για την ανασυγκρότηση της Ηπείρου πήρε σάρκα και οστά, πως το όραμα αυτό μοιράστηκε, άγγιξε τόσους ανθρώπους και συνεχίζει να απλώνει ρίζες στην κοινωνία.
«Όσο αναλογίζομαι το τι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, ποια κατεστημένα, ποιες νοσηρές αντιλήψεις για την πολιτική και το δημόσιο βίο δεν σας κρύβω πως νιώθω πως υπερβήκαμε τους εαυτούς μας, πως καταφέραμε κάτι αδύνατο», σημείωσε αρχικά για να συνεχίσει: «Είχα αρχίσει να αρθρογραφώ από τον ιστότοπο μου στηλιτεύοντας τη νοοτροπία και τα κακώς κείμενα της Περιφερειακής Αρχής και να βλέπω εκατοντάδες likes. Και αμέσως μετά το αδιανόητο – να με παίρνουν άνθρωποι να μου πουν πως τους πήρε τηλέφωνο ο Περιφερειάρχης να τους ζητήσει το λόγο γιατί έκαναν like. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι αυτό συνέβαινε στον 21ο αιώνα. Και ξεκίνησαν οι απορίες μου: Γιατί αυτά εναντίον των Οριζόντων Ηπείρου και όχι των ανθρώπων του κ. Ζάψα και του κ. Δημητρίου; Απορούσα γιατί ένας Περιφερειάρχης στο γραφείο του μάλιστα, είχε ένα κόκκινο φάκελο γεμάτο δημοσιεύματα ανυπόστατα κακολογώντας τον πολιτικό και επαγγελματικό μου βίο… και ενώ μπαινοβγαίνανε οι ραγιάδες του κανείς τους δεν τον ρωτούσαν γιατί είναι η Ήπειρος τελευταία σε όλα και εσύ ακόμα Περιφερειάρχης;»

Προχωρώντας στην ομιλία του ο κ. Ριζόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι όσο πιο ισχυρά φαίνονται τα συστήματα τόσο πιο πολύ κρότο κάνουν όταν πέφτουν.
Τόνισε μάλιστα ότι η μεγάλη διαφορά της περιφερειακής αρχής με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» είναι το γεγονός ότι το πολιτικό κατεστημένο του κ. Καχριμάνη στην Ήπειρο είναι σαθρό, χωρίς δομή, επιχειρήματα, έργα και ουσία, παρά μόνο έναν μηχανισμό προσωπικών εξυπηρετήσεων που θρέφει και συντηρεί ένα σύστημα εξάρτησης.
Αντίθετα, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» είναι μια μεγάλη παράταξη με όραμα, που ξέρει που πρέπει να πάει τον τόπο.
«Η διαφορά είναι τεράστια. Κινούμαστε με ένα γνώμονα, με μια αρετή με εθελοντισμό και με πάθος. Δεν είστε οι παραγοντίσκοι του τσίπουρου. Είστε οι άνθρωποι που γυρίζουν το σπίτι το μεσημέρι και σκέφτεστε πως θα βάλετε φαγητό στο τραπέζι σας. Άρα αυτά που θα ειπωθούν από εσάς έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από την «κλίκα των ξεπεσμένων» που παριστάνει την εξουσία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε και η μοναδική παράταξη που η κοινωνία αναγνωρίζει χέρι-χέρι. Όταν λέμε για ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ξέρουμε ότι μιλάμε για Ριζόπουλο και όταν μιλάμε για Ριζόπουλο μιλάμε για τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.