Συνέντευξη με την Σοφία Κωστούλα υποψήφια με την παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας

«Μου αξίζει, μας αξίζει, μια καλύτερη πόλη για να ζούμε, να περπατάμε, να αναπνέουμε, να εργαζόμαστε. Όχι άλλα μικροκομματικά συμφέροντα, όχι άλλες διαπλοκές, όχι άλλη χρυσόσκονη» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, Σοφία Κωστούλα.

Η Σοφία Κωστούλα, κατέρχεται με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και υποψήφια Δήμαρχο την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, σημειώνοντας πως «συμμετέχω, στο ψηφοδέλτιο ως υποψηφία δημοτική σύμβουλος γιατί πιστεύω, ότι μέσα από τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, μπορούμε να βγάλουμε την περιοχή από τη στασιμότητα».

ΕΡΩΤ.: Τί είναι η Άρτα για εσάς;
ΑΠΑΝΤ.: Αγαπώ την Άρτα και θέλω, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμμετάσχω στην προσπάθεια να ξαναγίνει μια πόλη όμορφη και ενδιαφέρουσα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Μια πόλη, όπου θα νιώθει ευχάριστα να ζει κανείς, μια όαση πολιτισμού, ποιότητας και ευρωστίας, στο κέντρο του ενδιαφέροντος, όπως ήταν κάποτε! Για το σκοπό αυτό, θα είμαι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων, με την ομάδα των ανθρώπων που έχω πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

ΕΡΩΤ.: Τι σας προσελκύει στην ενασχόληση με τα κοινά;
ΑΠΑΝΤ.: Η αντίληψή μου για τον ρόλο του πολίτη αποτέλεσε οδηγό στο να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος, με το συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» του οποίου ηγείται η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.
Σήμερα, όταν αρκετοί δήμοι στην χώρα έχουν περάσει στην νέα πραγματικότητα που φέρνει η τεχνολογία προς όφελος των δημοτών, στην περιοχή μας αναζητούμε τα αυτονόητα.

Μπορούμε να οραματιζόμαστε και να πράττουμε για τον τόπο μας με ήθος, ευαισθησία, διαφάνεια και ανοικτούς ορίζοντες, ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμάζεται η αντοχή των συμπολιτών μας.
Συμμετέχω, λοιπόν, στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ως υποψηφία δημοτική σύμβουλος γιατί πιστεύω, ότι μέσα από τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να βγάλουμε την περιοχή από τη στασιμότητα κάνοντας τον δημότη πρωταγωνιστή στην αλλαγή.

ΕΡΩΤ.: Πως φαντάζεστε την Άρτα στην καθημερινότητα του δημότη;
ΑΠΑΝΤ.: Η καθημερινότητα αφορά όλα εκείνα που καθορίζουν τη ζωή στην πόλη και κατοίκων και επισκεπτών.
Φαντάζομαι, όπως και πολλοί άλλοι μαζί με μένα, μια καθαρή πόλη, με αξιοποίηση των χώρων πρασίνου και αθλητισμού ως πηγή ζωής και ενέργειας για όλες τις ηλικίες Ονειρεύομαι, μια πόλη, με επαρκή και σωστά σχεδιασμένο αστικό φωτισμό, προσβάσιμη σε όλους χωρίς εμπόδια. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μας ανοικτό στους πεζούς με λιγότερα αυτοκίνητα.
Φαντάζομαι την Άρτα ως τουριστικό προορισμό που θα συνδυάζει την ιστορία με τη φιλοξενία μέσω της προβολής της μεγάλης πολιτισμικής κληρονομιάς μας και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

ΕΡΩΤ.: Πως θα ιεραρχούσατε τις προτεραιότητες;
ΑΠΑΝΤ.: Πιστεύω πως η στροφή στην «έξυπνη πόλη» μέσω νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία του δημότη θα εξελίξει την καθημερινότητα όλων μας .
Οι συμπολίτες μου δεν νοιάζονται μόνο για τα πρακτικά ζητήματα και τα αυτονόητα όπως καθαριότητα, πάρκινγκ κ.λ.π…. Απλά διαχρονικά οι δημοτικές αρχές δεν τους μίλαγαν για τίποτα άλλο είτε λόγω ευκολίας είτε λόγω ανικανότητας.
Οι συμπολίτες μου νοιάζονται για το αύριο, την ασφάλεια και το μέλλον των οικογενειών τους. Νοιάζονται για την ουσιαστική, καθημερινή ανάπτυξη, για να έχουν τα παιδιά τους ευκαιρίες να εργασθούν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν, για να έχουν δουλειά τα καταστήματά τους, νοιάζονται για ένα αστικό περιβάλλον που οι πολίτες και οι επισκέπτες μας θα θέλουν να ζουν, να εργάζονται, να δημιουργούν και να διασκεδάζουν.
Αυτές είναι και οι δικές μου προτεραιότητες, για αυτές, από όποια θέση, θα πιέσω για να βρεθούν στη πρώτη γραμμή.

ΕΡΩΤ.: Πείτε μας κάποιες δικές σας σκέψεις.
ΑΠΑΝΤ.: Μου αξίζει, μας αξίζει, μια καλύτερη πόλη για να ζούμε, να περπατάμε, να αναπνέουμε, να εργαζόμαστε. Ας ανεβάσουμε τον πήχη, ας βάλουμε στη διοίκηση ανθρώπους γεμάτους, εμπνευσμένους, με όραμα, σκληρά εργαζόμενους, που θέλουν να προσφέρουν ουσιαστικά και όχι να καθίσουν αναπαυτικά σε μια καρέκλα . Όχι άλλα μικροκομματικά συμφέροντα, όχι άλλες διαπλοκές, όχι άλλη χρυσόσκονη.

ΕΡΩΤ.: Το προσωπικό σας μήνυμα προς τους Δημότες ποιο είναι;
ΑΠΑΝΤ.: Θα ήθελα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να εκπροσωπήσω μια κατηγορία δημοτών-κατοίκων που αγαπώ τόσο πολύ που πιστεύω στα όνειρα τους και θέλω να είναι υπερήφανοι για τον τόπο τους !! Τους νέους ανθρώπους, τους νέους επαγγελματίες, τους νέους αργαζόμενους. Να τους διδάξω πως τα αγαθά μπορούν να αποκτώνται με ήθος, αξιοπρέπεια και εργατικότητα ! Παιδιά είστε το μέλλον του τόπου μας !! Ας ανεβάσουμε μαζί τον πήχη ! Θέλω να σας προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ και να ανεβάσουμε Μαζί την

Άρτα μας ψηλά εκεί στη θέση που μας αξίζει !
Φίλες και φίλοι μου !!Προσκαλώ όλους εσάς τους ενεργούς πολίτες ,να ενώσουμε τις φωνές μας και τη διάθεσή μας για αλλαγές, ώστε να καταφέρουμε το 2020 να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια Άρτα πιο εξωστρεφή, πιο ανθρώπινη, πιο ζωντανή!!!

Η Σοφία Κωστούλα
Γεννήθηκε , μεγάλωσε και ζει στην Άρτα, είναι μητέρα μιας κόρης.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Zumba Αρμονία Άρτας.
Απόφοιτη Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας με MΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Στη σταδιοδρομία της εργάζεται μέχρι και σήμερα ως στέλεχος διοίκησης ιδιωτικών εταιριών καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από την ίδρυση του Αρμονία με πλήθος εκδηλώσεων και κοινωνικών προσφορών στηρίζει την πόλη της Άρτας.
Συμμετέχοντας στον συνδυασμό “Δημοτική Αναγέννηση” της Υποψηφίας Δημάρχου Τζένη Ταπρατζή -Κοίλια ,θέλει να αγωνιστεί για την βελτίωση της εικόνας του τόπου μας με δίκαιη κατανομή πόρων και βασική αρχή την ευημερία και την εξωστρέφεια των πολιτών του Δήμου Αρταίων.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988943454