Συνέντευξη με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Ροβίνα

Στις 2 Ιουνίου η Ήπειρος αλλάζει σελίδα

«Στην Ήπειρο κάναμε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι πράξη την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, εδώ ήταν πραγματικότητα εδώ και πολλούς μήνες. Με μια σημαντική όμως διαφορά: Η Προοδευτική Συμμαχία αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας και να σταθεί εμπόδιο στην παλινόρθωση του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος, που στοχεύει στο πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές που ο λαός μας καταδίκασε» αναφέρει μιλώντας στην ΗΧΩ ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Κώστας Ροβίνας, μιλώντας για την συμμετοχή του στις Περιφερειακές εκλογές.

Και συνεχίζει: «Η ανατροπή του συστήματος που εγκαθίδρυσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης θα δώσει άλλον αέρα στην Περιφέρειά μας, που βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν αναξιοποίητες.
Στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν οι πόροι προς την περιφέρεια Ηπείρου κατά 550%! Τι είδατε εσείς από αυτά;»
Στην ερώτηση πως άλλα δείχνουν δημοσκοπήσεις που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Ροβίνας σημειώνει: «Επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τη «συνομωσιολογία», αν και πάρα πολλοί σοβαροί αναλυτές εξέφρασαν -αν μη τι άλλο- την ανησυχία τους για την ύποπτη προέλευση αλλά και την απορία τυς για τα «ευρήματα» αυτών των «δημοσκοπήσεων». Προσωπικά, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζω, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία την αλήθεια. Ότι δηλαδή, η Περιφέρειά μας είναι στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά και στην τελευταία θέση πανελλαδικά. Και αυτό, παρά τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που, όμως, παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Οι Ηπειρώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αιτία αυτής της κακοδαιμονίας έχει ονοματεπώνυμο».

«Την Κυριακή 26 Μαΐου το Κοινό των Ηπειρωτών θα βρίσκεται στο β’ γύρο των εκλογών, αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι. Και στις 2 Ιουνίου η Ήπειρος αλλάζει σελίδα. Με τον Γιώργο Ζάψα Περιφερειάρχη για τα επόμενα 4 χρόνια. Και όταν θα παραδώσει τη διοίκηση στον επόμενο, δεν θα παραδώσει έναν τόπο στασιμότητας, όπου οι λίγοι και αρεστοί θα ευημερούν, αλλά μια Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές, που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της και ιδιαίτερα στους νέους, μια Ήπειρος που όλοι ονειρευόμαστε» τονίζει ο κ. Κώστας Ροβίνας.

Η συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου:

ΕΡΩΤ.: Τι σας οδήγησε να είστε υποψήφιος με τον Γιώργο Ζάψα;
ΑΠΑΝΤ.: Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ήμουν υποψήφιος με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη. Η τωρινή περιφερειακή παράταξη, το «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο παρατάξεων: της «Ήπειρος Ανατροπής» και της «Συμμαχία Ηπειρωτών». Τον Γιώργο τον γνώρισα τότε ως «αντίπαλο», αλλά στην πραγματικότητα, όπως φάνηκε στην πορεία του χρόνου, αυτά που μας ένωναν ήταν πολύ περισσότερα απ’ όσα μας χώρισαν το 2014. Άλλωστε ο Γιώργος Ζάψας είναι ένας ατόφιος προοδευτικός άνθρωπος με στόχο, όραμα και σχέδιο για να αλλάξει επιτέλους η Ήπειρος σελίδα και θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόσκλησή του να προσθέσω τις δυνάμεις μου σε αυτή την προσπάθεια.

ΕΡΩΤ.: Η παράταξή σας έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
ΑΠΑΝΤ.: Στην Ήπειρο κάναμε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι πράξη την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, εδώ ήταν πραγματικότητα εδώ και πολλούς μήνες. Με μια σημαντική όμως διαφορά: Η Προοδευτική Συμμαχία αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας και να σταθεί εμπόδιο στην παλινόρθωση του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος, που στοχεύει στο πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές που ο λαός μας καταδίκασε. Το «Κοινό των Ηπειρωτών» στοχεύει στο να βάλει ένα τέλος στο υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα που, για λίγες μέρες ακόμα, στέκεται εμπόδιο στην ανοδική πορεία της περιοχής μας. Η ανατροπή του συστήματος που εγκαθίδρυσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης θα δώσει άλλον αέρα στην Περιφέρειά μας, που βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν αναξιοποίητες.
Στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν οι πόροι προς την περιφέρεια Ηπείρου κατά 550%! Τι είδατε εσείς από αυτά;

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την Ήπειρο;
ΑΠΑΝΤ.: Μια Περιφέρεια με ανθρωποκεντρική αντίληψη, που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη, θα κοπιάζει με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των πολλών, θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για τους νέους ανθρώπους, θα έχει κοινωνικό πρόσωπο και θα σέβεται το περιβάλλον, είναι το όραμα του συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» για την Ήπειρο και τους ανθρώπους της.
Να αλλάξουμε την υδροκεφαλική δομή της Περιφέρειας, που τα πάντα γυρνούν γύρω από το κεντρικό κτίριο στα Γιάννενα και το γραφείο του Περιφεριάρχη. Από την 1η Σεπτεμβρίου, που αναλαμβάνουμε τη διοίκηση, αλλάζουμε την Περιφέρεια και μετατρέπουμε τις έδρες της σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα σε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, με άμεση επαφή και σύνδεση με τους πολίτες. Αξιοποιούμε τις περιφερειακές δομές, μηχανισμούς και υπηρεσίες σε υλοποίηση των εθνικών πολιτικών για την υποστήριξη της καινοτομίας, της κοινωνικής οικονομίας, της απασχόλησης, της αγροτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, ώστε να απευθύνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Έχουμε δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες για δημοκρατική λειτουργία της περιφέρειας, με διαφάνεια και συμμετοχή. Έχουμε «υπογράψει» με τους πολίτες ένα κοινωνικό συμβόλαιο, που θα οδηγήσει σε μια κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου.
Για να δημιουργήσουμε την Ήπειρο των ονείρων μας, μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή περιφέρεια, προσβάσιμη, φιλόξενη και φιλόδοξη, που θα βγει από τις τελευταίες θέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών περιφερειών και θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.

ΕΡΩΤ.: Εμφανίζεστε σίγουρος για την εκλογική νίκη, όμως έχουν υπάρξει δημοσκοπήσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, που εμφανίζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα
ΑΠΑΝΤ.: Επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τη «συνομωσιολογία», αν και πάρα πολλοί σοβαροί αναλυτές εξέφρασαν -αν μη τι άλλο- την ανησυχία τους για την ύποπτη προέλευση αλλά και την απορία τυς για τα «ευρήματα» αυτών των «δημοσκοπήσεων». Προσωπικά, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζω, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία την αλήθεια. Ότι δηλαδή, η Περιφέρειά μας είναι στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά και στην τελευταία θέση πανελλαδικά. Και αυτό, παρά τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που, όμως, παραμένουν ανεκμετάλλευτα.
Οι Ηπειρώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αιτία αυτής της κακοδαιμονίας έχει ονοματεπώνυμο. Όχι μόνο αυτοί. Και ο απερχόμενος περιφερειάρχης το γνωρίζει. Γι’ αυτό δεν τολμά να εμφανιστεί σε ντιμπέιτ. Γι’ αυτό δεν απαντά στο πιο απλό ερώτημα που είναι στα χείλη των συμπατριωτών μας: «Μετά από 9 χρόνια, ως περιφερειάρχης, τι έχει να επιδείξει ως έργο;»

Την Κυριακή 26 Μαΐου το Κοινό των Ηπειρωτών θα βρίσκεται στο β’ γύρο των εκλογών, αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι. Και στις 2 Ιουνίου η Ήπειρος αλλάζει σελίδα. Με τον Γιώργο Ζάψα Περιφερειάρχη για τα επόμενα 4 χρόνια. Και όταν θα παραδώσει τη διοίκηση στον επόμενο, δεν θα παραδώσει έναν τόπο στασιμότητας, όπου οι λίγοι και αρεστοί θα ευημερούν, αλλά μια Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές, που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της και ιδιαίτερα στους νέους, μια Ήπειρος που όλοι ονειρευόμαστε. Και μας αξίζει να γίνει πραγματικότητα. Και θα γίνει._

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκα και κατοικώ στο Πέτα Άρτας. Μετά το πέρας των σπουδών μου στα Ιωάννινα εργάστηκα στο «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας Αθηνών» και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ΤΕΙ Ηπείρου ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας.
Από το 2002 εργάζομαι ως μόνιμος εκπαιδευτικός στα Επαγγελματικά Λύκεια Άρτας.
Από το 2015 είμαι μέλος του συμβουλίου της ΕΠΣ Άρτας και από το 2017 διατελώ αντιπρόεδρος. Είμαι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας.
Είμαι παντρεμένος με την Κυρούλη Δήμητρα, νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Άρτας και πατέρας μιας κόρης, μαθητρίας Λυκείου, της Μυρτώς.