Συνέντευξη Σωτήρη Χρηστούλη

Νιώθω περήφανος για το έργο της Δημοτικής μας Αρχής

«Η Άρτα «ανοίγει» βηματισμό μέσα από τα έργα που με πολύ κόπο η δημοτική μας αρχή ολοκλήρωσε, υλοποιεί, αλλά και προγραμματίζει…» υπογραμμίζει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων Σωτήρης Χρηστούλης και ξανά υποψήφιος με τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και σημειώνει: «Ο,τι έχουμε πετύχει είναι μια προσπάθεια συνολική από ανθρώπους εργατικούς και άξιους. Προφανώς υπήρξαν παραλήψεις και αστοχίες, χωρίς σκοπιμότητα όμως. Υπάρχει μια ομάδα δυνατή, υπάρχει ο Δήμαρχος που είναι δίπλα σε όλους μας και στον καθένα μας προσωπικά, οι υπάλληλοι του Δήμου, οι συνεργάτες και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων», Η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Σωτήρη Χρηστούλη στην ΗΧΩ:

ΕΡΩΤ.: Πως κρίνετε την θητεία της Δημοτικής Αρχής;
ΑΠΑΝΤ.: Θα απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς μεγάλα λόγια. Νιώθω περήφανος για το έργο της Δημοτικής μας Αρχής, για την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί η Παράταξη και φυσικά για τον Δήμαρχο μας Χρήστο Τσιρογιάννη. Οι πολίτες βέβαια, είναι ο μεγαλύτερος και πιο δίκαιος κριτής μας, που ξέρει, μας ξέρει, γνωρίζει και δεν ξεχνά.
Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, δεν αγκομαχήσαμε ούτε κρυφτήκαμε, καις ας μην ξεχνάμε τι βιώσαμε ως χώρα με την πανδημία, στην οποία ως Δήμος ήμασταν στην πρώτη γραμμή, ή ενεργειακή κρίση, που οι εργολάβοι ζήτησαν παρατάσεις και νομίμως τις πήραν από το κράτος και όμως είμαστε εδώ με έργο, με έργο ζωντανό και ορατό και το κυριότερο δίπλα στο δημότη μας όχι τώρα, αλλά όλα τα χρόνια της θητείας μας. Η Άρτα «ανοίγει» βηματισμό μέσα από τα έργα που με πολύ κόπο η δημοτική μας αρχή ολοκλήρωσε, υλοποιεί, αλλά και προγραμματίζει.

ΕΡΩΤ.: Γιατί είστε υποψήφιος εκ νέου;
ΑΠΑΝΤ.: Ασχολούμαι με την πολιτική αρκετά χρόνια και έχω μάθει να ξεχωρίζω τους ικανούς και οραματικούς ανθρώπους, δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην συμπορεύομαι με αυτή την μεγάλη ομάδα και πόσο μάλλον αν ο κόσμος, σου το ζητά. Η «Αρτινών Συνεργασία» δεν ήταν ποτέ ένα όχημα για να πάω παρακάτω. Την αγαπώ γιατί από την αρχή, λειτουργούσε με σοβαρότητα, εργατικότητα, συνεργασία και ομαδικότητα.

ΕΡΩΤ.: Πείτε μου και για τη δικής σας πορείας σε θέσεις που αναλάβατε:
ΑΠΑΝΤ.: Καταρχήν, δεν θεωρώ ότι ό,τι έχουμε πετύχει είναι προσωπικό μου επίτευγμα, αλλά μια προσπάθεια συνολική από ανθρώπους εργατικούς και άξιους. Προφανώς υπήρξαν παραλήψεις και αστοχίες, χωρίς σκοπιμότητα όμως.
Υπάρχει μια ομάδα δυνατή, υπάρχει ο Δήμαρχος που είναι δίπλα σε όλους μας και στον καθένα μας προσωπικά, οι υπάλληλοι του Δήμου, οι συνεργάτες και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων. Για να απαντήσω όμως πιο συγκεκριμένα στο ερώτημά σας, θα ξεκινήσω με το τομέα της καθημερινότητας των δημοτών που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλο αγώνα υλοποιώντας μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση τους, αλλά και σημαντικά μεγάλα έργα τα οποία ξεχωρίζω και συνοπτικά σας αναφέρω:
-Την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου,
-Την αναπαλαίωση του Ιστορικού μας Δημαρχείου και την απόδοσή του στην Αρτινή Κοινωνία,
-Οι Κυκλικός κόμβοι στην πλατειά Ζέρβα και στην Περιφερειακή Οδό, αλλά και ο νέος στη Φιλοθέη που ξεκινά άμεσα,
-Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου Led σε όλο το εύρος του Δήμους μας,
-Τα 100 χλμ ασφαλτοστρώσεων αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας,
-Η ανάπλαση της Παρηγορήτριας και της πλατείας της Αγίας θεοδώρας
-Τα έργα οδικής ασφάλειας σε Κωστακιούς.
Επίσης στον τομέα των τεχνικών έργων, έχουμε δώσει βαρύτητα σε εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και των σχολείων μας, με ενεργειακές αναβαθμίσεις και τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα στους αύλειους χώρους.
Μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου έχει αφουγκραστεί τον δημότη, προσπαθεί να επιλύει τα προβλήματα και να αναπτύσσει σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, στηριζόμενη στην ειλικρίνεια.
Έχω μάθει και έτσι λειτουργώ και στην ζωή μου πως, με ότι ασχολείσαι πρέπει πραγματικά να το αγαπάς, χωρίς καμιά σκοπιμότητα και υστεροβουλία, είτε πρόκειται για την οικογένεια, είτε για τα επαγγελματικά είτε με την ενασχόληση με τα κοινά.