Συνέντευξη της Συντονίστριας ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στην ΗΧΩ

Αγλαΐα Νάτσικα: ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με τα έργα του έβγαλε την Άρτα από την απομόνωση

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος, όχι μόνο να δώσει, αλλά και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, και την πρωτιά με καθαρή διαφορά ,από την κάλπη της απλής αναλογικής» τονίζει με συνέντευξή της στην ΗΧΩ η Συντονίστριας ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στην ΗΧΩ, η Αγλαΐα Νάτσικα. «Η στάση του Κ. Μητσοτάκη προδίδει τον πανικό του απέναντι στην λαϊκή αγανάκτηση, και φόβο απέναντι στις εξελίξεις. Αυτό δείχνει άλλωστε και ο τοξικός λόγος του, οι χυδαιότητες και οι συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις προάλλες, από το βήμα της βουλής» σημειώνει η κ. Νάτσικα.

Η συνέντευξη

ΕΡΩΤ.: Η ΝΔ σας κατηγορεί με σφοδρότητα για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους-δανειστές το 2015, λέγοντας ότι οδηγήσατε τη χώρα στα βράχια. Τι απαντάτε;
ΑΠΑΝΤ.: Θα σας απαντήσω με ερώτηση. Η ΝΔ δεν είναι που παρέδωσε το 2009 με έλλειμμα 15% και οδήγησε την πατρίδα στο ικρίωμα των μνημονίων;
Παρέδωσε την πατρίδα με άδεια ταμεία το 2014, για να καταστρέψει μαζί με ό,τι έμεινε από την κοινωνική συνοχή, την πολιτική αλλαγή και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε. Η ΝΔ ήταν αυτή που κυβερνούσε και διέλυε τα πάντα, ρήμαξε εκατομμύρια ζωές με την ανθρωπιστική κρίση, κατάργησε τη δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη. Υπουργός τότε ο κος Μητσοτάκης δεν ήταν, που επέβαλε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους, και εκτίναξε στο 28% την ανεργία;
Ποιοι ξεχαρβάλωσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έβαλαν χαράτσι για την είσοδο στα νοσοκομεία; Η ΝΔ δεν είναι που κατέστρεψε σε μια τετραετία τότε το 25% του εθνικού πλούτου, του ΑΕΠ και το 37% των διαθέσιμων εισοδημάτων;
Και τώρα, αντί να μιλάνε για αυτό που μας παραδώσαν το 2015 και να ντρέπονται , έχουν το θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την σημερινή κατάσταση της χώρας
Άφησαν τη χώρα δύο φορές χρεοκοπημένη, μία το 2009 και μία, στο τέλος του 2014 με αρχές του 2015.
Εμείς παρόλο τις αντίξοες συνθήκες τη χώρα την παραδώσαμε εκτός μνημονίων. Μια χώρα που έπνιγε το χρέος, εμείς την παραδώσαμε το 2019 με ρυθμισμένο χρέος.
Και αυτή η ρύθμιση αποδεικνύεται καθοριστική όχι για το 2019, αλλά για σήμερα, για το 2022, το 2023, το 2024, το 2028, το 2030.
Ας σταματήσουν λοιπόν την παραφιλολογία ας σκύψουν το κεφάλι και να παραδεχτούν επιτέλους ότι δεν τους ενδιαφέρει η καλή πορεία της χώρας αλλά η ευημερία της Μητσοτάκη ΑΕ και της παρέας της

ΕΡΩΤ.: Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κλείσει την εκλογολογία, είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έτοιμος για πρόωρες εκλογές;
ΑΠΑΝΤ.:Η στάση του Κ. Μητσοτάκη προδίδει τον πανικό του απέναντι στην λαϊκή αγανάκτηση, και φόβο απέναντι στις εξελίξεις. Αυτό δείχνει άλλωστε και ο τοξικός λόγος του, οι χυδαιότητες και οι συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις προάλλες, από το βήμα της βουλής.
Έφτασε σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού, που συνέδεσε ακόμα και την άθλια εμπρηστική επίθεση στον Real fm, με την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή.
Τη μια μέρα βγαίνουν, κορυφαία στελέχη του, και προαναγγέλλουν εκλογές. Την επομένη, ο Κος Μητσοτάκης υποκρίνεται τον δήθεν εθνικά υπεύθυνο, και μιλά για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.
Το ζήτημα δεν είναι αν τον πιστεύουμε εμείς, αλλά αν τον εμπιστεύονται οι βουλευτές και οι υπουργοί του, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να διαγκωνίζονται για την εκλογή τους.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος, όχι μόνο να δώσει, αλλά και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, και την πρωτιά με καθαρή διαφορά ,από την κάλπη της απλής αναλογικής.

ΕΡΩΤ.: Τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα με ποια πολιτική θα τον αντιμετώπιζε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;
ΑΠΑΝΤ.: Η αντιμετώπιση της κατάστασης θα ήταν δύσκολη. Θα ήταν, όμως, εξαιρετικά σημαντικό για την επιβίωση της κοινωνίας σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες να βρεθεί στην κυβέρνηση μια προοδευτική πολιτική δύναμη. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα αναγνώριζε τις δυσκολίες και την ίδια στιγμή θα εξαντλούσε τις υπαρκτές δυνατότητες για μια άλλη πορεία της χώρας. Ξεκινώντας από όσα δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ: αποφασιστική στήριξη του εισοδήματος. Η κρίση, έχει δυο πτυχές: την έκρηξη των τιμών και την ταυτόχρονη καθήλωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Είμαστε η μόνη χώρα στις 27 που έχουμε κατώτατο μισθό του επιπέδου πριν την κρίση του 2010. Αυτό παρασύρει όλες τις μισθολογικές κλίμακες. Άρα, η κρίση μας χτυπά υπέρμετρα και μια παρέμβαση, επομένως, στη στήριξη του εισοδήματος είναι από τα πρώτα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Το δεύτερο, είναι η ελάφρυνση υποχρεώσεων όπως ΦΠΑ στα τρόφιμα και ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, χρησιμοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τον δημοσιονομικό χώρο που διαθέτουμε. Τρίτο, και πρόκειται για την πιο σημαντική παρέμβαση, η ρύθμιση των αγορών, ειδικά στην ενέργεια. Όσες χώρες έχουν χαμηλότερο πληθωρισμό είναι γιατί – το απαίτησαν βέβαια στα ευρωπαϊκά όργανα – έβαλαν πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή. Στο ίδιο πλαίσιο θα προχωρούσαμε και στη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, την πλήρη αναπροσαρμογή τιμολογίων, αναθεώρηση της ρήτρας αναπροσαρμογής κτλ.
Το πιο σπουδαίο όλων, όμως, όχι μόνο για την τρέχουσα κρίση, είναι το ζήτημα της ανάκτησης του δημόσιου ελέγχου στους βασικούς πυλώνες άσκησης ενεργειακής πολιτικής που είναι η ΔΕΗ και τα Δίκτυα.

ΕΡΩΤ.: Ο κ. Κούγιας, υπερασπιστής του Λιγνάδη, δήλωσε ότι η αποφυλάκιση του πελάτη του έγινε με βάση του Ποινικούς Κώδικες που άλλαξαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε; Με αφορμή την κριτική σας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σας επικρίνει ότι πορεύεστε μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα. Τι απαντάτε;
ΑΠΑΝΤ.: Από σήμερα, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν. Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή.
Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού.
Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή».
Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη».
Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης.
Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019. Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;
Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού.

ΕΡΩΤ.: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται τόσο πολύ στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία;
ΑΠΑΝΤ.: Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκει κάθετα αντίθετη σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα, από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων μέχρι τους συλλόγους διδασκόντων, εργαζομένων στα ΑΕΙ, ερευνητών, φοιτητών. Γιατί πρόκειται για ένα απολύτως αντιπαιδαγωγικό, αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, το οποίο καταστρέφει τη δημόσια, δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποκλείει από την πρόσβαση στη γνώση τους οικονομικά ασθενέστερους, και τους στέλνει πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια. Πέρα, από αυτά, όμως, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη έχει και μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, όπως φάνηκε κι από την ομιλία του Υφ. Παιδείας, κ. Συρίγου. Είναι η εκθεμελίωση του δημοκρατικού, ανοιχτού στην κοινωνία και τους αγώνες της πανεπιστημίου, όπως αυτό αναπτύχθηκε μετά τη Μεταπολίτευση. Θέλουν ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό πανεπιστήμιο, με δοτές διοικήσεις, που να μην έχει καμία επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι. Η δυσανεξία τους για τη δημοκρατία γίνεται, κάθε μέρα που περνά, όλο και πιο φανερή.

ΕΡΩΤ.: Τι θα λέγατε στον Κο Μητσοτάκη και στους εκπροσώπους της ΝΔ στην Άρτα για τα όσα πρόσφεραν αυτήν την 3ετία στον Νομό μας ;
ΑΠΑΝΤ.: Να σας ευχαριστήσω πολύ για την τελευταία σας αυτή ερώτηση, αλλά ουσιαστικής τοπικής σημασίας.
Να τους υπενθυμίσω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με τα έργα του έβγαλε την Άρτα από την απομόνωση Ας αρχίσω λοιπόν :
Με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην πρωτεύουσα, αφού η απόσταση διανύεται σε περίπου τρεις ώρες, και ανοίγονται νέες προοπτικές για την περιοχή. Επί 40 χρόνια η Άρτα διεκδικούσε το αυτονόητο, μια Γεωπονική Σχολή (την δημιουργία της οποίας καταψήφισε η ΝΔ και ο Κος Στύλιος) και σήμερα την έχει μαζί με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά τμήματα.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανακαινίσει και να δώσει ξανά στους πολίτες της Άρτας το Ξενία στο μεσαιωνικό κάστρο που ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένο. Κατάφερε και ξαναέστησε το Γεφύρι της Πλάκας σεβόμενη την παράδοση και την ιστορία του
Απεναντίας πάγωσαν σημαντικά έργα επί Ν.Δ., όπως το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα, το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, ο δρόμος Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, ο δρόμος Καταρράκτης – Βουργαρέλι, η αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου , η νέα γεφύρωση στο ύψος του Διοικητηρίου του Πανεπιστημίου Ηπείρου , το Open mall κ.ά.
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε προχθές ότι ολοκληρώθηκε η διοικητική παραλαβή του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόπραινας
Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι αυτό είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με 3.400.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δημοπρατήθηκε το 2018.
Όλοι μας λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα απολύτως σημαντικό έργο στο Νομό Άρτας δεν έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για αυτό να μην απορήσει κανείς τους γιατί οι πολίτες της Άρτας στις εκλογές θα ξαναβγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα στo Νομό και με διαφορά . Οι Αρτινοί πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα ξαναβάλει την Άρτα στο χάρτη, δίνοντας ξανά αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.
Για αυτούς λοιπόν τους λόγους, θα συμβούλευα τη ΝΔ και τους εκπροσώπους της στην Άρτα να χαμηλώσουν τους τόνους και να μη έχουν τόση έπαρση.
Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη τους για να δουν σ αυτόν τους υπαίτιους της τελμάτωσης του Νομού μας την τελευταία 3ετία !!!!!