Συνέντευξη του Δήμαρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα στην ΗΧΩ- Δεν έχουν ΑΛΛΑΞΕΙ οι προτεραιότητες

Θέμα αιχμής για εμάς η καθημερινότητα της πόλης

Συμπόρευση με όλους τους φορείς της περιοχής μας

Άνοιγμα του Κάστρου με οποιοδήποτε κόστος

Ρωτούν για τα έργα που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν

 

****ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Νίκος Α. Στάμος

«Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν αλλάξει παρόλο που η περίοδος ενημέρωσης και οργάνωσης θα διαρκέσει περισσότερο σε χρόνο…. Οι προτεραιότητες αιχμής για εμάς ήταν και είναι δύο. Η καθημερινότητα της πόλης της Άρτας από τη μία, σε ότι αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και από την άλλη τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την ανάπτυξή του και την ευημερία του» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας.

«Το άνοιγμα του Κάστρου με οποιοδήποτε κόστος» είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, ενώ όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Αρταίων, εννοώντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, «η αντιπολίτευση ξεκίνησε τα ερωτήματα για τα έργα που η ίδια δεν μπόρεσε να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει. Δυστυχώς, τα περισσότερα από όσα έμειναν πίσω, δεν λύνονται σε δύο μήνες και χωρίς καν εγκεκριμένο προϋπολογισμό!».
Ο Χριστόφορος Σιαφάκας ερωτηθείς για τις εκλογές στην ΠΕΔ, σημείωσε πως «θεώρησα υποχρέωσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου, ώστε να έχουμε ένα λόγο παραπάνω στις εξελίξεις και στα έργα της Περιφέρειάς μας, του νομού μας». Και προσθέτει: «ο Δήμος Αρταίων μόνο κερδισμένος θα βγει από την εμπλοκή μου σε αυτή τη διαδικασία… οι πόρτες για τον Δήμο Αρταίων θα είναι ανοιχτές και στα Γιάννενα και στην Αθήνα για το καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας!».
Τέλος υπογραμμίζει πως επιδίωξη του ίδιου και των συνεργατών του είναι να πείσουν «όλες τις υγείες δυνάμεις του τόπους μας και όλους τους φορείς της περιοχής μας να μας εμπιστευτούν και να βρεθούν συνοδοιπόροι και υποστηρικτές, για το έργο που αναλάβαμε και που αφορά όλους».
Η συνέντευξη του Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα:

ΕΡΩΤ.: Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

.: Γνωρίζοντας αρκετά καλά τη λειτουργία του Δήμου και τις ανάγκες του, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο οργάνωσης και προγραμματισμού των υπηρεσιών και των αιρετών, το οποίο στάδιο και πρέπει να περάσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί σωστά το Δημαρχείο με τις δικές μας προτεραιότητες, ώστε να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στους δημότες μας.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, ειδικά όσον αφορά στη διάθεση των υπαλλήλων οι οποίοι είναι πρόθυμοι για ομαδική δουλειά και συνεργασία. Υπάρχει από την πλευρά όλου του προσωπικού ένα καλό κλίμα
Το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για την καλύτερη απόδοση και λειτουργία όλου του Δήμου.

ΕΡΩΤ.: Άλλαξαν οι προτεραιότητες όπως τις είχατε σκεφτεί; Και σε ποιες δράσεις;

ΑΠ.: Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν αλλάξει, αν και βρισκόμαστε, όπως προανέφερα, σε μια περίοδο ενημέρωσης και οργάνωσης.
Κι αυτό λόγω της υποχρεωτικής αλλαγής όλου του Οργανισμού του Δήμου Αρταίων, μιας και συγχωνεύονται μεγάλα τμήματα του Νομικών Προσώπων σε ενιαία δομή και λειτουργία, οπότε κάποιες καθυστερήσεις είναι αναγκαίες.
Οι προτεραιότητες αιχμής για εμάς ήταν και είναι δύο. Η καθημερινότητα της πόλης της Άρτας από τη μία, σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και από την άλλη τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την ανάπτυξή του και την ευημερία του.
Μιλάμε για έργα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Το άνοιγμα του Κάστρου με οποιοδήποτε κόστος, η αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής σε όλο το μήκος, η διπλή γεφύρωση του ποταμού Αράχθου προς όφελος της πόλης, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και το Επιχειρηματικό Πάρκο, είναι μερικά από το βασικά έργα που δρομολογούμε και θα προχωρήσουμε.

ΕΡΩΤ.: Με τους Αντιδημάρχους, έχετε βρει κοινό βηματισμό;

ΑΠ.: Υπάρχει ένα μείγμα παλαιών και νέων αυτοδιοικητικών στη Δημοτική μας ομάδα. Επικρατεί ένα καλό κλίμα λειτουργίας, όρεξη για δουλειά και προσφορά, ανιδιοτέλεια και κατανόηση στην προσπάθεια που καταβάλουμε . Είμαι αισιόδοξος ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας και θα φανεί το έργο μας στους Αρτινούς δημότες. Η ομαδική προσπάθεια που απέδωσε προεκλογικά, θα μπορέσει να υλοποιήσει και το πλάνο της, στην πενταετή μας θητεία.
Έχω πίστη, ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε όλες τις υγείες δυνάμεις του τόπους μας και όλους τους φορείς της περιοχής μας να μας εμπιστευτούν και να βρεθούν συνοδοιπόροι και υποστηρικτές για το έργο που αναλάβαμε και που αφορά όλους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε. Οι επαφές μου είναι συνεχής και η ανταπόκριση μεγάλη.

ΕΡΩΤ.: Η αντιπολίτευση, σας έθεσε ορισμένα ζητήματα στον πρώτο σας απολογισμό. Σε ποια απαντάτε και πως;
ΑΠ.: Η αντιπολίτευση ξεκίνησε τα ερωτήματα για τα έργα που η ίδια δεν μπόρεσε να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει. Δυστυχώς, τα περισσότερα από όσα έμειναν πίσω, δεν λύνονται σε δύο μήνες και χωρίς καν εγκεκριμένο προϋπολογισμό! Παρόλα αυτά θα έλεγα, πολλά, τα έχουμε ήδη δρομολογήσει και θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, ότι θα ολοκληρώσουμε πολύ περισσότερα από ό,τι κάποιοι υπολογίζουν!
Ωστόσο να πω, ότι στην επόμενη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, θα υπάρχει και μια πλήρης απολογιστική αναφορά για αυτά που βρήκαμε στον Δήμο με την ανάληψη της Δημαρχίας, έτσι ώστε να είναι ενήμεροι οι πολίτες για το τι πραγματικά παραλάβαμε

ΕΡΩΤ.: Τι έγινε με τις εκλογές στην ΠΕΔ;

ΑΠ.: Ως δεύτερος Μητροπολιτικός Δήμος στην Ήπειρο μετά τον Δήμο Ιωαννιτών, θεώρησα υποχρέωσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου, ώστε να έχουμε ένα λόγο παραπάνω στις εξελίξεις και στα έργα της Περιφέρειάς μας, του Νομού μας.
Κάλεσα σε στήριξη όλους τους συνδυασμούς από όλους τους Δήμους της περιοχής μας, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε την τύχη των δημοτών μας στα χέρια μας.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε για μία ψήφο και αυτό οφείλεται κυρίως στην κουλτούρα μας σαν περιοχή. Δεν λειτουργούμε ομαδικά αλλά με μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Παρόλα αυτά είμαι βέβαιος, ότι ο Δήμος Αρταίων μόνο κερδισμένος θα βγει από την εμπλοκή μου σε αυτή τη διαδικασία.
Να είστε σίγουρος ότι οι πόρτες για τον Δήμο Αρταίων θα είναι ανοιχτές και στα Ιωάννινα και στην Αθήνα με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας!
Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω παρ όλα αυτά, ότι χάθηκε μια ευκαιρία όχι για τον Δήμο Αρταίων, αλλά για όλη την περιοχή του νομού Άρτας ώστε να μπορέσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε τον κύριο λόγο και να κερδίσουμε τα μέγιστα στην ευρύτερη περιοχή μας.

ΕΡΩΤ.: Τι θα λέγατε στους συμπολίτες σας, μετά το πρώτο δίμηνο στη θέση του Δημάρχου;
ΑΠ.: Θα έλεγα ότι η Άρτα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Σε αυτή την προσπάθεια τους χρειαζόμαστε όλους, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πόλη μας να ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα και να αναπτυχθεί.

Θέλουμε μια πόλη ζωντανή, μια πόλη ευχάριστη, ανοιχτή προς όλους, έτσι όπως την ονειρευόμαστε. Μια πόλη που θα χαίρεσαι να ζεις. Μια πόλη που θα κρατήσει κοντά της τους νέους μας.