Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Χρήστου Γκόκα στην ΗΧΩ

Ζητάμε ενισχυμένη στήριξη
-Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Χώρας
-Η μια έδρα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι προς όφελος της Άρτας

«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συναντηθεί με όσους απογοητεύτηκαν και εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν θεωρούν ως λύση τη ΝΔ»

Αν ήταν κάτι που θα μπορούσαν να «καταλογίσουν» στον Χρήστο Γκόκα, είναι πως δεν προσχώρησε στις πολιτικές μεταλλάξεις, που είδαμε να συμβαίνουν όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, σε πολιτικά πρόσωπα. Παρέμεινε σταθερός στη Δημοκρατική Παράταξη, όπως αυτή εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη συνέχεια και το Κίνημα Αλλαγής σήμερα και στις επιλογές των εκάστοτε παραταξιακών οργάνων.

Όπως επίσης θα μπορούσε να θεωρηθεί «ψόγος» το γεγονός πως απέφυγε τις πολιτικές κωλοτούμπες, κυρίως στην σκληρή περίοδο του 2012-2015, όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχονταν ισχυρές πιέσεις για την απόφασή του να στηρίξει την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αγωνίστηκε το 2015, στις γνωστές συνθήκες, να διατηρήσει τη μία από τις τρείς έδρες στην Άρτα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σήμερα βρίσκεται ξανά σε προεκλογικό αγώνα, ζητώντας από τους συμπολίτες την ψήφο για το Κίνημα Αλλαγής και τον ίδιο, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Άρτας.

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο από το 2010 και ύστερα, που κορυφώθηκε στις εκλογές του 2015, όπου η Παράταξη δοκιμάστηκε μέσα από την αμφισβήτηση της κοινωνίας που τροφοδοτήθηκε από τη δημαγωγία και τα ψέματα με πρωτοπόρους το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ ως το φθινόπωρο του 2011 ήταν όλοι απέναντι, όπως επίσης δοκιμάστηκε και από τον κατακερματισμό της Δημοκρατικής παράταξης» σημειώνει ο Χρήστος Γκόκας μιλώντας στην ΗΧΩ.

«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συναντηθεί με όσους απογοητεύτηκαν και εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν θεωρούν ως λύση τη ΝΔ για να δημιουργήσει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μαζί τους» πιστεύει ο Χρήστος Γκόκας, σημειώνοντας πως «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με κορμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, αποτελεί το γνήσιο και αντιπροσωπευτικό εκφραστή της προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Μακριά και απέναντι από το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Έχει ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Χώρας μας».

Όσο για το επίδικο, που είναι η κατανομή των εδρών στην Άρτα, ο Χρήστος Γκόκας σημειώνει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή τη φορά θα δώσει στην Άρτα μια έδρα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Κι αυτό θα είναι προς όφελος της Άρτας».

Η συνέντευξη του Χρήστου Γκόκα έχει ως εξής:

ΕΡΩΤ.: Γενάρης 2015, Ιούλιος 2019. Ποιες διαφορές εντοπίζετε, μεταξύ των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων;
ΑΠΑΝΤ.: Νομίζω ότι οι διαφορές είναι φανερές. Τότε υπήρχε μια λαϊκιστική ρητορική η οποία έστηνε στον τοίχο κάθε πολιτική που στόχευε στην επίλυση του σοβαρότατου και κρισιμότατου προβλήματος ρευστότητας της χώρας. Τώρα έχει καταδειχθεί ότι οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ τότε, ήταν επιλογές που έθεταν σε πρώτη προτεραιότητα το καλό του έθνους και όχι το κομματικό συμφέρον. Από την απερχόμενη κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα, δεν υπήρξε η πολιτική ικανότητα για την διαχείριση της εξουσίας που ο Λαός τους έδωσε. Ο λαϊκισμός και τα ψέματα είχαν τραγικά αποτελέσματα. Έχει στηθεί ένα περιβάλλον πόλωσης και διχασμού, ενός κακέκτυπου δικομματισμού. Οι εκλογές του Ιουλίου πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό ρόλο, σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ανάγκη να υπηρετηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης για την πραγματική και οριστική Έξοδο από την κρίση. Η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή και Αλλαγή Πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση.

ΕΡΩΤ.: Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής, να κερδίσει το κόσμο που έχασε το ΠΑΣΟΚ;
ΑΠΑΝΤ.: Τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνουμε ήταν δύσκολα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πήρε μόνο του στην αρχή την ευθύνη για την αντιμετώπισή της, και πλήρωσε τελικά βαρύ και δυσανάλογο με τις ευθύνες του για τα αίτια που την προκάλεσαν, κόστος.
Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο από το 2010 και ύστερα, που κορυφώθηκε στις εκλογές του 2015, όπου η Παράταξη δοκιμάστηκε μέσα από την αμφισβήτηση της κοινωνίας που τροφοδοτήθηκε από τη δημαγωγία και τα ψέματα με πρωτοπόρους το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ ως το φθινόπωρο του 2011 ήταν όλοι απέναντι, όπως επίσης δοκιμάστηκε και από τον κατακερματισμό της Δημοκρατικής παράταξης.
Τα επώδυνα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η συγκρότηση του νέου φορέα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των πολιτών για την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και πολλών στελεχών για πιο ενεργό ρόλο. Και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση θετικό και ελπιδοφόρο για τη συνέχεια.
Είμαι σίγουρος, δε, ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη στις 7 Ιουλίου, ενισχύοντας τη θετική δυναμική που φάνηκε ήδη με τα αποτελέσματα των Ευροεκλογών.

ΕΡΩΤ.: Θα σας ρωτήσω κάτι που σας ρώτησα και το 2015. Τι ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνει το κόμμα σας;
ΑΠΑΝΤ.: Είναι πολύ εύκολο να εμπλακεί κανείς σε λογικές εσωστρέφειας και αναστοχασμού. Στη δεδομένη στιγμή, όμως, σημασία έχει πολύ περισσότερο να δει κανείς όχι τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ένα κόμμα, αλλά τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ και τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα. Αυτοκριτική έγινε και μάλιστα μεγάλη, και αν πρέπει θα την ξανακάνουμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης, που θα καθορίσει το μέλλον για όλους. Για την κοινωνία και τη χώρα μας πρώτα, και ύστερα για την παράταξη.
Η κυβέρνηση απέτυχε να διαμορφώσει μια νέα προοπτική για τη χώρα. Οι αρνητικές επιπτώσεις της καταστροφικής διακυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου είναι φανερές και στον τόπο μας.

Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι μας μάρτυρες της σκληρής καθημερινότητας για τους Αρτινούς πολίτες, αντίθετη με τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.
Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με κορμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, αποτελεί το γνήσιο και αντιπροσωπευτικό εκφραστή της προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Μακριά και απέναντι από το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Έχει ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Χώρας μας.

Είναι το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ, για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Για ένα σύγχρονο Κράτος με θωρακισμένες θεσμικές λειτουργίες, με κανονικότητα στη λειτουργία της Δημοκρατίας, του Κράτους, της Δικαιοσύνης και των Θεσμών.
Ασφαλώς πολιτική προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτό το σχέδιο είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και η όσο μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις εκλογές. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συναντηθεί με όσους απογοητεύτηκαν και εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν θεωρούν ως λύση τη ΝΔ για να δημιουργήσει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μαζί τους.

ΕΡΩΤ.: Αυτή τη φορά πόσο είναι πιθανόν να κερδίσετε τη μια από τις 3 έδρες της ΑΡΤΑΣ;
ΑΠΑΝΤ.:Οι εκλογές αποτελούν την ύψιστη έκφραση της Δημοκρατίας και την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του, είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποιοι θα τον εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο και ποια πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.. Επιδιώκουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ισχυρό ποσοστό, και ευθύνη με ισχυρή εντολή για καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή τη φορά θα δώσει στην Άρτα μια έδρα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Κι αυτό θα είναι προς όφελος της Άρτας.

ΕΡΩΤ.: Συναντάτε φίλους και γνωστούς που «χαθήκατε» για κάποιο διάστημα ; Τι σας λένε;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαστε εδώ και στην καθημερινή μας ζωή σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους γνωστούς και φίλους και γενικά με τους συμπολίτες μας. Όπως και με όσους μπορεί να βρέθηκαν πολιτικά μακριά μας, που μπορεί να παραπλανήθηκαν ή να απογοητεύτηκαν και να μετακινήθηκαν σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.
Η μεγαλύτερη αγωνία του κόσμου είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Εκφράζει έλλειψη ελπίδας και αυτοπεποίθησης, κι αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Πολύ εύκολα, δυστυχώς, διαπιστώνει κάποιος τα αδιέξοδα και την απόγνωση του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής στην περιοχή μας, των λίγων επιχειρήσεων που απέμειναν να αγωνίζονται απλά για επιβίωση, των αγροτών με τα τεράστια βάρη που έχουν φορτωθεί. Με βαλτωμένο το νέο ΕΣΠΑ και τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο να μαστίζεται από την ανεργία, χωρίς νέες επενδύσεις που αντιμετωπίζονται με εχθρική ιδεοληψία.
Για την Άρτα δε, τα αποτελέσματα για την τοπική ανάπτυξη, για έργα στο Νομό είναι πολύ πενιχρά και δυσανάλογα με την πολιτική εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση, όπως με καταγωγή από το Νομό του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και άλλων πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι τεράστια, με μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, χαμηλές τιμές στα προϊόντα, όπως στο γάλα, αλλά και μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής. Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί είχαν νέες περικοπές, που δεν αντισταθμίζονται με τα προεκλογικά ψίχουλα.
Η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, φτωχοποιήθηκαν. Χάνουμε το πιο δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό, τους νέους μας, που εγκαταλείπουν τον τόπο τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και το δημογραφικό πρόβλημα.
Παράλληλα γίνεται συζήτηση και υπάρχει ενδιαφέρον σε σχέση και με τις εξελίξεις ως προς τη συγκρότηση και την πορεία του νέου φορέα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Εμείς είμαστε εδώ. Παρόντες με καθαρό λόγο και ολοκληρωμένη πρόταση για τη χώρα και τον τόπο μας, για να αποφύγουμε νέα αδιέξοδα.

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία. Και από την πλευρά της, κάνει τις δικές της προσπάθειες για να διεμβολίσει το χώρο του προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς, ώστε να μπορεί να ασκήσει ελεύθερα τις δικές της συντηρητικές πολιτικές, να δώσει το πάνω χέρι στην αγορά, χωρίς το απαραίτητο πλαίσιο στήριξης για τους αδύναμους. Είναι η ΝΔ που μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε , ούτε ανέλαβε τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό 2004-2009. Στην ουσία επιδιώκει την παλινόρθωση του δικού της συστήματος και την επιτυχία του δικού της πολιτικού σχεδίου.
Από τη άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αντιδεξιό προοδευτικό μέτωπο ενώ συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και ασκεί σκληρή δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι υπέρ της Εθνικής συνεννόησης, στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης και του σχεδίου που διαθέτουμε και ανέφερα και πριν, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, για να ξαναβρούμε την ισότιμη θέση μας στην Ευρώπη.
Γι’ αυτό όπως προανέφερα θα ζητήσουμε την ενισχυμένη στήριξη του εκλογικού σώματος, για να εγγυηθούμε την έξοδο από την κρίση, τη σταθερότητα και την ομαλότητα. Την ενότητα, την αξιοπρέπεια και την προοπτική για όλους,και ιδιαίτερα τους νέους, που πρέπει να επιστρέψουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα στη λογική μιας απλά συμπληρωματικής δύναμης. Καμιά αδύναμη Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τη χώρα.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη απέναντι στη χώρα, στη βάση της παραπάνω λογικής και εντολής, αλλά πρέπει να ερωτηθούν και να απαντήσουν και όλοι οι άλλοι.