Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μέγα

Το Κοινοβούλιο και η Άρτα θέλουν Ανανέωση και Δράση

«Κατεβαίνουμε στις Εθνικές Εκλογές με τις αξίες μας, τις ιδέες μας και το ήθος που μας διακρίνει. Το Κοινοβούλιο και η Άρτα θέλουν Ανανέωση και Δράση» τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα Χρήστος Μέγας.
Σχετικά με τις Συνεργασίες ο κ. Μέγας σημείωσε πως «Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ένα δεύτερο γύρο εκλογών. Το σχέδιο του Ν.Ανδρουλάκη προβλέπει κυβέρνηση συνεργήσεις από την α’ Κυριακή ως αποτέλεσμα ενός ισχυρού ποσοστού στο ΠΑΣΟΚ και επί τη βάσει του σοσιαλδημοκρατικού προγράμματός μας. Χωρίς πρωταγωνιστές τους «μονομάχους του χτες». Εκεί θα κληθούμε να διαδραματίσουμε ρόλο».

Για τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής είπε: « Καλώ όλους τους συντρόφους σε ενωτική και αλληλέγγυα στάση. Να πέσουμε ΟΛΟΙ μαζί στη μάχη των εθνικών εκλογών και παράλληλα να διατυπωθούν όλες οι θεμιτές φιλοδοξίες για την Περιφέρεια και τους Δήμους. Έχει υπεραρκετές θέσεις και προοπτικές για όλους».
Σε ότι αφορά την απώλεια της 3ης έδρας με αποτέλεσμα η Άρτα να είναι διεδρική, ο κ. Μέγας τόνισε πως «Είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κατάρρευσης του Νομού. Γι αυτό ευθύνονται ΟΛΟΙ όσοι άσκησαν εξουσία ή Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη απογραφή (2011).
Αν τους διατηρήσουν τους ίδιους στις κρίσιμες θέσεις, το 2031 θα παραδώσουν μονοεδρική…
Ωστόσο, μας προξενεί το έλλογο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μειώθηκε ο πληθυσμός στον αστικό ιστό της πόλης (δημοτικό Διαμέρισμα Άρτας) κατά 12%, ενώ είχαμε μικρότερη μείωση στα χωριά του ΔΗΜΟΥ (Δαφνωτή, Κορφοβούνι κ.α.) Αυτό μας προκαλεί την περιέργεια και το εξετάζουμε.

Όπως εξετάζουμε γιατί π.χ. το Αγρίνιο διατήρηση αλώβητο τον νόμιμο πληθυσμό, αν και έχει τα ίδια γεωφυσικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά με την Άρτα.

Για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας ο κ. Μέγας είπε:
-Άραχθος
Το Πουρνάρι παραμένει σαν απειλή και το ποτάμι σαν χαίνουσα πληγή. Με χρήματα από τα κέρδη της ΔΕΗ και το Ταμείο Ανάκαμψης λύση ασφάλειας αμέσως ώστε να γίνει ασφαλές και πηγή ζωής και ανάπτυξης

-Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα
Τα τοπικά προϊόντα με επωνυμίες από τον Αμβρακικό, τον κάμπο, τα Τζουμέρκα και τα Ραδοβίζια αποτελούν την καλύτεροι εξαγωγική σφραγίδα. Ιδιαίτερα για τον τόπο μας που χαρακτηρίζεται από μικρό κλήρο και δεν υπάρχει ευχέρεια μαζικής παραγωγής χιλιάδων τόνων…
Είναι ένας ακόμη τρόπος ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και ανατροφοδότησης της παραγωγικής αλυσίδας.

-Ορεινός όγκος
7 προτασεις:
1/επιδότηση με 500 ευρώ της μητέρας εφ όρου ζωής για κάθε παιδί που γεννάται ή ζει στους δύο μειονεκτικούς Δήμους (Κ.Τζουμέρκων και Γ.Καραϊσκάκη)
2/Χρηματοδότηση του δικτύου Μέσης και Χαμηλής τάσης για το «κούμπωμα» μικρών φωτοβολταϊκών στέγης που θα στηρίξουν το τοπικό εισόδημα
3/Επιδότηση (άτοκο στεγαστικό δάνειο) της επισκευής των παραδοσιακών πέτρινων σπιτιών για την τουριστική εκμετάλλευση (airbnb)
4/Ανάπτυξη του ορεινού αμπελώνα, επιστημονική επισκόπηση της ζαμπέλας και νομιμοποίηση του τσίπουρου με μικρή τελωνειακή επιβάρυνση των παραγωγών-πιστοποίηση προϊόντος.
5/Χρηματοδότηση από τον ΟΤΕ ενός σύγχρονου δικτύου υψηλών ταχυτήτων internet (5G) για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων
6/Χρηματοδότηση μονάδων τυροκομίας (μικροτυροκομείο) και επεξεργασίας κρέατος (μικροτυποποιητήριο), αρωματικών φυτών, αιθέριων ελαίων, αειφορικών βοσκοτόπων.
7/ Η ανάπτυξη σε πλήρη κόμβο της εξόδου Αμμοτόπου και η βελτίωση του οδικού άξονα, αρχικά μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας.