Συνέντευξη Χρήστου Γκόκα στην ΗΧΩ της Άρτας

Το ΠΑΣΟΚ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εκφράζει γνήσια και αντιπροσωπευτικά τη Δημοκρατική Παράταξη και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αναλογεί.
Σαν μια δυναμική, υπεύθυνη και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και σαν η ολοκληρωμένη εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης στη συνέχεια, εκπροσωπώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας και υπογραμμίζει: «Για αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Για να υπάρχει στην πατρίδα μας, αντίπαλος ισχυρός απέναντι στη συντήρηση και στο λαϊκισμό».

Η Συνέντευξη του Χρήστου Γκόκα.

ΕΡΩΤ.: Tο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου, πέτυχε τον αρχικό στόχο , του διψήφιου ποσοστού. Ποιος είναι ο στόχος για την κάλπη του Ιουνίου;
ΑΠΑΝΤ.: Η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική δύναμη, αξιόπιστη και προοδευτική, που θα αποτελεί τον πραγματικό και γνήσιο αντίπαλο, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
Οι πολίτες θα πρέπει να αψηφίσουν τα διακινούμενα σενάρια από τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για νέες εκλογές τον Αύγουστο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν πρέπει η επιλογή της ψήφου να γίνει υπό το φόβο της ακυβερνησίας, όπως προβάλλεται.
Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη μια παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη Κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρχει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση που θα εγγυηθεί την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, που θα μειώσει τις ανισότητες, που θα ανταποκριθεί στις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός και τα οποία παραμένουν άλυτα. Μια μαχητική αντιπολίτευση που θα υπηρετήσει μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους και θα αγωνίζεται για την προστασία των Θεσμών, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Για αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Για να υπάρχει στην πατρίδα μας, αντίπαλος ισχυρός απέναντι στη συντήρηση και στο λαϊκισμό. Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες και ζητά την ψήφο τους, με θετικό κριτήριο την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡΩΤ.: Μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών; Ποιος ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα;
ΑΠΑΝΤ.: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εκφράζει γνήσια και αντιπροσωπευτικά τη Δημοκρατική Παράταξη και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αναλογεί.
Σαν μια δυναμική, υπεύθυνη και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και σαν η ολοκληρωμένη εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης στη συνέχεια, εκπροσωπώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες.
Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν και θα ολοκληρώσουν στην πορεία την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Κι’ αυτό γιατί η χώρα και ο Ελληνικός λαός, σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα των πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, με την πελατειακή λογική, την εξυπηρέτηση των λίγων, και όχι του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.
Με την ακρίβεια, τα υψηλά κόστη για όσους παράγουν και για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.
Για να μην έχουμε ξανά τα χαμένα χρόνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Που προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της προόδου, όταν κουβαλά την αποτυχία της διακυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο, όταν ζητά τις ψήφους των ακροδεξιών και όταν ο τυχοδιωκτισμός αποτέλεσε κυρίαρχο τρόπο έκφρασης και σαν Κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση, και επί πλέον σφραγίστηκε με την προεκλογική του καμπάνια, αποτελώντας το βασικό χορηγό της επιτυχίας του κ. Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε κοινή πορεία και συστράτευση για την πραγματική προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΕΡΩΤ.:.Πως είδατε την εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα;
ΑΠΑΝΤ.: Το ΠΑΣΟΚ έδωσε το Μάιο, μια δύσκολη μάχη. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο πόλωσης και τοξικού πολιτικού κλίματος.
Επί πλέον στην Άρτα, για το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια ήταν ακόμα δυσκολότερη σε ένα ιδιαίτερο τοπικά πολιτικό περιβάλλον και με το δεδομένο της μείωσης των εδρών για το Νομό μας, από τρεις σε δύο.
Οι συμπολίτες μας, με την ψήφο τους, έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και στην Άρτα, σε ποσοστό σχεδόν όσο και ο μέσος όρος του Πανελλαδικού.
Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα θεωρώ ότι είναι θετικό , και αποτελεί τη βάση για μεγαλύτερη άνοδο της δύναμής του, μέσα από τις εκλογές της Κυριακής, με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και στο Νομό μας.
Ένας στόχος που απαιτεί συνεχή, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια από όλους όσους στηρίζουμε αυτή την Παράταξη και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

ΕΡΩΤ.: Τη δική σας εκλογική επίδοση πως την υποδεχτήκατε;
ΑΠΑΝΤ.: Σε μια εκλογική μάχη αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι το γενικότερο αποτέλεσμα, η επιτυχία της παράταξης στην οποία ανήκουμε. Να υπάρχει η ικανοποίηση ότι ο αγώνας όλων μας είχε ένα θετικό αποτέλεσμα για να μπορούμε να συνεχίσουμε, όπως και θεωρώ ότι έγινε και στην Άρτα για το ΠΑΣΟΚ.
Η επιλογή των συμπολιτών μας να με στηρίξουν προσωπικά με την ψήφο τους και να βρίσκομαι στην πρώτη θέση στις εκλογές του Μαΐου και στην πρώτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου, με τιμά ιδιαίτερα, και οφείλω από πλευράς μου να τους ευχαριστήσω θερμά.
Παράλληλα, το αποτέλεσμα αυτό, με γεμίζει με την ευθύνη να συνεχίσω την προσπάθεια και να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες, με τον αγώνα για τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας και του τόπου μας.

ΕΡΩΤ.: Με την Άρτα διεδρική το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία να έχει φωνή στη Βουλή. Πως βλέπετε να εξελίσσεται η επομένη μέρα σε προσωπικό επίπεδο;
ΑΠΑΝΤ.: Η μείωση των εδρών της Άρτας σε δύο, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για το Νομό μας. Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει την πολιτική φωνή της Άρτας, για τα προβλήματα και τα ζητήματα των συμπολιτών μας και της περιοχής μας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην τετραετία που πέρασε, από την πλευρά μου, υπήρξαν πάρα πολλές Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, Ερωτήσεις, Αναφορές, Επίκαιρες Ερωτήσεις, κ.λπ. για όλα αυτά τα θέματα, και αφορούσαν στην ανάδειξή τους, καθώς και στην επιδίωξη και στην πίεση να δοθούν λύσεις.
Και ήταν θέματα που δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά, τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές.
Όπως, η κατάρρευση των εισοδημάτων του Πρωτογενή Τομέα, χωρίς οικονομική ενίσχυση και στήριξη από την πολιτεία για αγρότες και κτηνοτρόφους, η έλλειψη βασικών υποδομών, μεγάλων αναπτυξιακών και παραγωγικών έργων (Εγγειοβελτιωτικά Πεδιάδας Άρτας, Αρδευτικό Πέτα-Κομπότι, εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης προϊόντων, στον Τομέα της Ενέργειας και στις ΑΠΕ, η οριοθέτηση και διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου, η αξιοποίηση του Αμβρακικού, της Λίμνης Πουρναρίου και του ορεινού όγκου), για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του έχουν εγκαταλειφθεί, για τα Σχολεία και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Άρτας. Χωρίς καμία παρέμβαση ή έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και όλα αυτά με συγκεκριμένες και μεγάλες ευθύνες και για τις δύο τελευταίες Κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης είναι πάνω απ’ όλα πρόβλημα της Άρτας και όχι των κομμάτων.
Εξ’ άλλου όλα αλλάζουν και κανένας δεν έχει δεδομένη καμία κοινοβουλευτική έδρα.
Όμως, η Άρτα μας αξίζει καλύτερη τύχη και είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε όλοι μας για μια νέα προοπτική για τον τόπο μας, για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους μας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια συνεχίζω να είμαι παρών, δίπλα στους συμπολίτες μου με τους οποίους δώσαμε πολλές και δύσκολες μάχες μέχρι σήμερα. Με μια σχέση εμπιστοσύνης, συνέπειας και ειλικρίνειας μεταξύ μας.
Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί καινούργιες μάχες, για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ και για να δυναμώσουμε τη φωνή της Άρτας. Διεκδικώντας τη δυνατότητα της εκπροσώπησής της ξανά στο Κοινοβούλιο.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών αυτής της Κυριακής, προσωπικά, θα είμαι παρών και ενεργός, όπως και μέχρι σήμερα, για την Άρτα και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μου θα είναι κρίσιμες για τον Ελληνικό λαό και τη χώρα μας.