Συναντήσεις ο Ντίνου Παπαδημητρίου

Έχοντας θητεύσει και στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Ντίνος Παπαδημητρίου Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία, έχει κάθε λόγο να συναντιέται με τους ανθρώπους που την υπηρετούν.
Στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Άρτας κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Κοτσαρίνη.
«Για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθεί η διοικητική, οργανωτική και αναπτυξιακή δομή των Δήμων με οικονομική αυτοτέλεια, ενώ το κεντρικό κράτος θα πρέπει να ασκεί στρατηγικό και επιτελικό ρόλο» δήλωσε σχετικά μετά τη συνάντηση ο Ντίνος Παπαδημητρίου.

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία 
Συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών σε χωριά της Άρτας


Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019 οι υποψήφιοι βουλευτές Άρτας, συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του κόμματος, επισκέφθηκαν τα Ρόκκα, τις Χαλκιάδες και την Καλαμιά και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου τις Σελλάδες και το Κομπότι.
Συναντήθηκαν με κατοίκους, συζήτησαν μαζί τους για την πορεία των έργων υποδομής που ξεκίνησαν την περασμένη τετραετία, τα οποία αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο και ανέπτυξαν το πρόγραμμα της ερχόμενης τετραετίας για την περιοχή μας, ώστε νέα έργα να υλοποιηθούν που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής μας.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου να αποτρέψουν οι συμπατριώτες μας την παλινόρθωση αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και καταδίκασαν επί δεκαετίες την περιοχή μας στην απομόνωση και την εγκατάλειψη. Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε για την Άρτα και την Ελλάδα που μας αξίζει».

Εκδηλώσεις
Το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις των τμημάτων παραδοσιακών χορών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30- Τμήμα Εμφανίσεων και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30- Παιδικά και Εφηβικά Τμήματα.

Περιοδείες
Τα μέλη και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα και την ενημέρωση του κοινού σε περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων και με εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά του Νομού. Την προηγούμενη Κυριακή, κλιμάκιο του Ανυπάκουου Μετώπου επισκέφτηκε το Μέτσοβο και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η Κόνιτσα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 7 Τομές και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι η μόνη εναλλακτική στη λυσσαλέα προσπάθεια των λόμπι των Βρυξελλών και των εγχώριων δοσίλογων εντολοδόχων τους να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Την 7η Ιουλίου, η νύχτα των μνημονίων φεύγει, το ΜέΡΑ25 έρχεται και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Περιοδεία Μ. Τζούφη, Χρ. Μαντά &Χρ. Μαντά στα Τζουμέρκα
Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων και σε γειτονιές της πόλης. Η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Μερόπη Τζούφη και ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μαντάς, επισκέφθηκαν τα χωριά Πετροβούνι, Χουλιαράδες, Βαπτιστή, Μιχαλίτσι, Αμπελοχώρι, Ραφταναίους και Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Κρατικές ενισχύσεις de minimis 3,15 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη»
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, καταβάλλονται κρατικές ενισχύσεις de minimis 3,15 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη». Ανάμεσα στους δικαιούχους είναι και οι παραγωγοί της Άρτας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018. Η απόφαση αυτή δίνει ανάσα σε μεγάλη μερίδα αγροτών, οι οποίοι έχασαν ένα μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το αρμόδιο Υπουργείο ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δυνατότητα αποζημιώσεων λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Οι στρεμματικές εκτάσεις που καλύπτουν οι ενισχύσεις για την περιοχή της Άρτας είναι 8.074, με το ύψος της ενίσχυσης να καθορίζεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δίπλα στους αγρότες, με πρωταρχικό στόχο την υπεράσπιση των εισοδημάτων τους και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Σεμινάριο μελισσοκομίας
Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους,με εισηγητής το κύριο Μιναχείλη Κωνσταντίνο Γεωπόνο – Μελισσοκόμο, θα υλοποιηθεί από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Άρτας «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» σε συνεργασία με το «ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΊΑΣ ΗΠΕΊΡΟΥ» το διάστημα 9 έως 11 ΙΟΥΛΊΟΥ , από τις 16:00 – 21:00 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, του Τεχνικού επιμελητηρίου Άρτας.
Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι :
Γενικοί μελισσοκομικοί χειρισμοί. Εποχιακοί μελισσοκομικοί χειρισμοί. Ασθένειες και εχθροί των μελισσιών. Παραγωγή Βασιλισσών και Βασιλικού Πολτού. Τυποποίηση – Εμπορία-Προώθηση – Σήμανση Μελισσοκομικών Προϊόντων κ.α.Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2681061700.

Έφη Αχτσιόγλου
Διγλωσσία της ΝΔ, ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα
Για τη στάση της ΝΔ στο μακεδονικό, αναφέρεται η δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου, στην οποία αναφέρει:
«H αφερεγγυότητα και η διγλωσσία της ΝΔ, ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα, καταδεικνύονται από τα νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας.
Οι επιστολές που αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής, όπως δικαιολογήθηκε η ΝΔ, αλλά ήταν επίσημη πολιτική της θέση.
Το πλαίσιο που έκανε δεκτό η ΝΔ ήταν διπλή ονομασία, δηλαδή επέτρεπε η γειτονική χώρα στο εσωτερικό της να λέγεται Μακεδονία, και απλώς σύστηνε για το εξωτερικό τη χρήση «Μακεδονία – Σκόπια», δίνοντας τελικά τη δυνατότητα οι περισσότεροι και στο εξωτερικό να την ονομάζουν επίσης Μακεδονία.
Κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός, λοιπόν, και κανένα erga omnes, όπως και καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση. Ταυτόχρονα, αποδεχόταν να “ξεπαγώσει” η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και να προσβάλλει τους πολίτες διά της σιωπής του».

Εκδήλωση του «Αστρολάβου»
Ο Σύλλογος Αστρονομίας & Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο, «Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στη Σύγχρονη Κοσμολογία- Κοσμολογικές αντιλήψεις στην Επικούρεια Φιλοσοφία», με ομιλητές τον καθηγητή αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κύριο Εμμανουήλ Πλειώνη και την Αστροφυσικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κυρία Φιόρι – Αναστασία Μεταλληνού. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο θέατρο του Βυζαντινού Κάστρου Άρτας.
Μετά το πέρας της θα ακολουθήσει παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό της Άρτας με τηλεσκόπια, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία και διάφορους αστερισμούς..

ΕΙΠΑΝ
«Η παραβατικότητα και εγκληματικότητα στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπιστεί
Για τον κάθε γονιό ο οποίος ξέρει ότι φεύγει το παιδί του και πάει να σπουδάσει σε ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της χώρας είναι αδιανόητο να έχει την αγωνία αν θα πάει ασφαλής ή θα βγει ασφαλής από κει, για τον οποιοδήποτε λόγο είτε για λόγω επεισοδίων είτε για λόγω είτε για το οτιδήποτε άλλο. Επομένως εμείς αυτό το οποίο λέμε και νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας να διαφωνεί, είναι ότι θα πρέπει η παραβατικότητα και εγκληματικότητα στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα να αντιμετωπιστεί. Νόμοι υπάρχουν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τους νόμους. Θέλουμε ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Λέμε όχι στο άσυλο της ανομίας»
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, στο OpenTV

«Επειδή είμαστε κεντρώο κόμμα και δε θέλουμε να υπάρξει ακυβερνησία, θα εξετάζαμε την πιθανότητα παροχής ψήφου, χωρίς να παίρναμε υπουργεία, χωρίς αυτό που έκαναν ο Καμμένος, ο Κουβέλης, ο Καρατζαφέρης».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm.

«το ερώτημα το οποίο απευθύνω σε αυτούς τους ανθρώπους είναι, όταν εμείς ξαναστήσαμε στα πόδια τους τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία είχαν ελλείμματα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και τώρα είναι πλεονασματικά, όταν κάναμε 19.000 προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές για να στηθούν στα πόδια τους τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό για ποιον το κάναμε; Μόνο για τους αδύναμους και τους φτωχούς; Οι μεσαίοι πού πηγαίνουν όταν ο μη γένοιτο άνθρωποι είμαστε, κάποια στιγμή χρειαζόμαστε την ιατρική φροντίδα, την περίθαλψη; Οι μεσαίοι πηγαίνουν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο».
Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε περιφερειακά κανάλια

«H Προοδευτική Συμμαχία είναι μία επιλογή στρατηγικής σημασίας που την έχει πάρει πάνω του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι αυτή που θα εκφράσει ξανά ένα μαζικό προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό γιατί η συσπείρωση προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές είναι αδήριτη κοινωνική ανάγκη. Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας θα την αγκαλιάσει γιατί δεν θέλει να επικρατήσει η δεξιά στην χώρα μας».
Από συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου υποψήφιου Βουλευτή στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών στην εφημερίδα ΚONTRANEWS