Συναντήσεις Περιφερειάρχη για τρέχοντα θέματα της Ηπείρου

Σειρά συναντήσεων για τρέχοντα ζητήματα και θέματα που απασχολούν την περιοχή είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Βάρρα, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς τους που απασχολούν την Ήπειρο.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη με την Πρέσβη της Σλοβακίας
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Iveta Hricová. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο χωρών και αντίστοιχων περιφερειών, με έμφαση σε ζητήματα τουρισμού, ειδικά μέσα στο νέο διαμορφωμένο πλαίσιο του κορωνοϊού.

Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για τη γέφυρα Πλάκας
Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα συγκαλείται τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης με θέματα:
α) Ολοκλήρωση του έργου: «ΣΤΕΡΕΩΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ»
β) Πρόταση για υποβολή υποψηφιότητας του έργου της αποκατάστασης της Γέφυρας της Πλάκας στα βραβεία Europa Nostra
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές «Εκτός των παραπάνω θα συζητήσουμε και κάθε άλλο θέμα, που αφορά στο Γεφύρι και θα γίνουν εκτιμήσεις, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, για το εάν υπάρχει ή όχι φέτος η δυνατότητα διοργάνωσης κάποιων εκδηλώσεων για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης».

Ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεών της ΝΔ
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους Προέδρους των οργανώσεών της ΝΔ από όλη την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού, παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης την οποία συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε καίρια θέματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενώ το λόγο πήραν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου
και όλοι οι Πρόεδροι Δ.Ε.Ε.Π. της Ελλάδας.
«Θα πρέπει όλοι μας τα στελέχη και τα απλά μέλη να διατηρήσουμε το κόμμα μας ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό έργο αλλά και να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ν.Δ.» σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΥ πρόεδρος ΔΕΕΠ Άρτας

Ηλεκτρονικά τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, γέννησης, ιθαγένειας
Τα Πιστοποιητικά όπως πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό ιθαγένειας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εκδίδονται ηλεκτρονικά και η έκδοση γίνεται από την ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης govgr
Η έκδοση γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για την επιβεβαίωση των στοιχείων.
Ο έλεγχος της εγκυρότητας του πιστοποιητικού που εκδίδεται γίνεται ως εξής:
– είτε με τον κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου
-είτε με το QR code
Τα πιστοποιητικά μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά ή να εκτυπωθούν και να παραδοθούν σε έντυπη μορφή
Όλα τα πιστοποιητικά φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό επαλήθευσης με τον οποίο μπορεί να γίνει αναζήτηση του εγγράφου και επαλήθευση των περιεχομένων του.
Η έκδοση γίνεται ηλεκτρονικά βήμα – βήμα στην διεύθυνση: https://reg.services.gov.gr/

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 13/06/2020 ημέρα Σάββατο στις 9.00π.μ. – 13.00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνει ο Σύλλογο Αιμοδοτών Άρτας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εθελοντή Αιμοδότη.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου Άρτας , οδός Σκουφά 91-93.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ
*Σημαντική συνάντηση είχε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη, κατα την οποία συζητήθηκε το θέμα της εύρεσης χώρων δυτικά, ανατολικά και στο κέντρο πρόκειμένου να υλοποιηθεί μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης .
Είναι ένα φιλόδοξο έργο συνολικού προυπολογισμού 542.000 ευρώ, στο οποίο προβλέπονται υπηρεσίες γονεϊκής στήριξης και προστασίας εξαρτημένων, έγκαιρης παρέμβασης σε εφήβους – νέους με παραβατική συμπεριφορά και άμεσης κοινωνικής παρέμβασης.

*Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου και πάντα με προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, ο Δήμος Μυκόνου προς διευκόλυνση των πολιτών λόγω της ιδιάζουσας φετινής θερινής περιόδου αποφάσισε την παράταση ισχύος των αδειών εισόδου εκδόσεως 2019, επιβατικών οχημάτων και δικύκλων για τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας από τα σημεία Αγία Άννα, Λάκκα και Φάμπρικα. Οι πολίτες που επιθυμούν την έκδοση νέων αδειών εισόδου παρακαλούνται όπως αποστείλουν την αίτηση τους μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateia@mykonos.gr
Εναλλακτικά μπορούν να προσέλθουν και υποβάλλουν την αίτηση τους στο Δημαρχείο Μυκόνου και συγκεκριμένα στο γραφείο πρωτοκόλλου στο ισόγειο.

Ανοίγουν ξανά Δημοτική Πινακοθήκη και Δημοτικό Μουσείο
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων μετά την αναβολή των δύο προγραμματισμένων εκθέσεων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού (Ωρολόγια τσέπης 18ου – αρχών 19ου αιώνα από την ιδιωτική συλλογή του Θωμά Ευρ. Παναγιωτίδη και το Φεστιβάλ Φωτομετρίας) θα λειτουργήσει εκ νέου από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.
Οι προγραμματισμένες εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο 2020.
Στα πλαίσια της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα από τη μόνιμη συλλογή της ( χαρακτικά,σχέδια,υδατογραφίες,ελαιογραφίες).
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα -Πέμπτη : 8π.μ.-3μ.μ
Κυριακή :10 π.μ.-1μ.μ. & 6-9 μ.μ.
Το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 με τις ακόλουθες ώρες λειτουργίας : Δευτέρα -Παρασκευή : 8.30 π.μ.- 4.30 μ.μ
Σάββατο -Κυριακή : 9 π.μ – 3μ.μ
Oι ώρες επίσκεψης και στους δύο χώρους θα καθορίζονται με τηλεφωνικά ραντεβού προκειμένου για ομάδες επισκεπτών και θα ισχύουν τα σχετικά μέτρα προστασίας για όλους.
Δημοτική Πινακοθήκη : τηλ. 26510 75131
Δημοτικό Μουσείο : τηλ. 26510 26356