Συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των «Ελευθέριων 2023»

Μαγνήτης για το κοινό της Άρτας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Μια ακόμη καλλιτεχνική βραδιά έζησαν προχθές, οι πολίτες της Άρτας που βρεθήκαν στο νέο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Αρταίων για να παρακολουθήσουν ζωντανά την Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Στο κατάμεστο από κόσμο νέο υπαίθριο θέατρο, η Ελένη Τσαλιγοπούλου μάγεψε το κοινό, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Αρταίων, δήλωσε λάτρης της Άρτας, της μουσικής, της παράδοσης και του Τμήματος Μουσικών Σπoυδών της περιοχής μας, ευχόμενη «ο υπέροχος, νέος χώρος να εκατοστίσει τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις».
Οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στα «Ελευθέρια» της πόλης που κάθε χρόνο διοργανώνει η Δημοτική Αρχή και αγκαλιάζουν οι φορείς και οι Σύλλογοι της περιοχής μας, ολοκληρώνονται σιγά σιγά, για να πάρει τη σκυτάλη το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» με καθημερινές παραστάσεις, προβολή ταινιών, χορευτικές βραδιές με παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, παιδικές παραστάσεις κα.

Ο Δήμος Αρταίων ενισχύει τη «Βοήθεια στο Σπίτι», με 6 νέα ενεργειακά οχήματα

Δίπλα στον πολίτη βρίσκεται καθημερινά η «Βοήθεια στο Σπίτι» με ενισχυμένες υπηρεσίες, αφού πλέον η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με 6 νέα αποδοτικότερης ενεργειακής κλάσης, με προτεραιότητα την ασφάλεια των μετακινήσεων του προσωπικού, την εξοικονόμηση χρημάτων από το κόστος συντήρησης και τα καύσιμα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η αντικατάσταση έγινε μέσα από το ΠΕΠ Ηπείρου, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά.
Που χρησιμοποιούνται τα οχήματα:
Τα πέντε οχήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά, για τη μετακίνηση και εξυπηρέτηση του προσωπικού της Βοήθειας στο Σπίτι προς τους ωφελούμενους στο σπίτι τους σε όλο το εύρος του Δήμου και ένα όχημα από το υπόλοιπο προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Η θετική είδηση της αντικατάστασης του στόλου, έρχεται να προστεθεί στην ένταξη των 15 υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Αρταίων.

ΓΑΣ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογών
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Δευτέρα 3/7/2023 και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου ( Ορλάνδου και Τζουμέρκων).
Τα Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
• Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
• Οικονομικός απολογισμός (1/1/23 έως 30/6/23)
• Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
• Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.
• Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.
Δηλώσεις υποψηφιοτήτων μέχρι και την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 12.00.
Η Γενική Συνέλευση είναι μια ευκαιρία να ακουστούν προτάσεις από τα μέλη του συλλόγου, να συζητήσουμε την πορεία μας για το μέλλον της ομάδας και όλα εκείνα που μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες για να μπορέσει η ομάδα μας να εδραιωθεί ξανά στις μεγάλες κατηγορίες.
Υπενθυμίζουμε ότι στη Γεν. Συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει ή καταβάλλουν την υποχρέωση τους πριν την έναρξη της Γεν. Συνέλευσης.
( Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει επαναληπτική Γενική Συνέλευση
στις 20.00 με τα παρόντα μέλη)
Το Δ. Σ του ΓΑΣ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ.

Μεγάλο έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου
Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται ένα ακόμη μεγάλο έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου με τη δημοπράτηση της «Αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού» να ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.338.587,10€ χωρίς Φ.Π.Α., αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα αντίστοιχων έργων σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Πωγωνίου και αφορά εργασίες αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Βασιλικού σε δύο τμήματα.
Το πρώτο τμήμα αφορά το δίκτυο από τις πηγές Βρόσταινα προς νέα δεξαμενή που θα κατασκευαστεί και το δεύτερο από την νέα γεώτρηση της Φτέρης προς την υφιστάμενη δεξαμενή. Η νέα δεξαμενή θα προστεθεί στις τρεις ήδη υπάρχουσες χωρητικότητας 100 μ3, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες, η οποία θα τροφοδοτείται από τις πηγές Βρόσταινα με φυσική ροή. Παράλληλα, στη θέση της νέας γεώτρησης της Φτέρης θα κατασκευαστεί ένα νέο αντλιοστάσιο που θα διοχετεύει το νερό σε μια νέα δεξαμενή όγκου 50 m3 που θα κατασκευαστεί πλησίον του αντλιοστασίου προκειμένου να ισοσταθμιστεί η μεγάλη υψομετρική διαφορά της θέσης της γεώτρησης με την υφιστάμενη δεξαμενή στην οποία θα καταλήγει το νερό της γεώτρησης.

Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» κ. Πέτρο Ρεντζέλο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης 77 συνολικά σημείων, σε συνολικό μήκος 10,6 χλμ. Πρόκειται για οδούς με σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, οι οποίες διέρχονται από σχολικές μονάδες, κοινόχρηστους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα, στον Οικισμό Εθν. Αντίστασης και στις περιοχές Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου, Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου.
Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε τα εξής: «Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων, που ενισχύουν την οδική ασφάλεια δημιουργώντας συνθήκες για ασφαλή και ισότιμη μετακίνηση πεζών και ευάλωτων χρηστών (ΑμεΑ). Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που εργάστηκαν για την ωρίμανση και χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου, που στοχεύει στη μείωση της επικινδυνότητας των σημείων παρέμβασης και στην ανάπτυξη βιώσιμων και προσβάσιμων υποδομών προς όφελος των πολιτών».