Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 26-05-2022 και ώρα 09:30 συνεδρίασε- μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων τα εξής:
-Έγκριση του Πρακτικού 2/19-05-2022 της από 01-04-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 48.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση πρασίνου στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων Β&Γ επαρχιακή οδός-Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι – Αμπελοχώρι – Μονολίθι – Πλατανούσα – Γέφυρα Πλάκας – Πράμαντα και Κατσικά-Διακλάδωση Εγνατίας έτους 2022 (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες διαμόρφωσης και καθαρισμός προσβάσεων και κοινόχρηστων χώρων για τις ανάγκες κτηνοτρόφων και επισκεπτών στο καταφύγιο και στην ευρύτερη περιοχή των Πραμάντων (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια αδρανών υλικών για την αποκατάσταση φθορών επαρχιακού οδικού δικτύου Λάκκας Σουλίου».
-Έγκριση διοργάνωσης τελετής βράβευσης της σύγχρονης ευεργέτιδας Νατάσας Μπέγκα και έγκριση των σχετικών δαπανών.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη εξόδων συμμετοχής υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου, στο παγκόσμιο συνέδριο με θέμα «Οι προοπτικές των Γεωγραφικών Ενδείξεων παγκοσμίως» που διοργανώνεται από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και το Γαλλικό Κέντρο Γεωργικής Έρευνας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (CIRAD).
-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 90.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – βελτίωση οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας», αναδόχου «ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την 30-09-2022.
-Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή τέκνων υπαλλήλων Π.Ε. Άρτας σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2022.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την προστασία Ι.Μ. περιοχής Σκουληκαριάς (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός, μόρφωση και απομάκρυνση φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού Αχέροντα από την περιοχή Μπόλωση μέχρι πριν το Καστρί τέσσερα (4) χιλιόμετρα περίπου (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση πρασίνου στην Ε.Ο. από γέφυρα Καλογήρου έως Πρέβεζα και ενωτική κόμβος Φραξύλα – κόμβος Λιμποχωβίτη έτους 2022 (παροχή υπηρεσιών)».