Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά

Συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και με την παρουσία του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημητρίου Μαυρογιώργου, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν τα μέλη του Συντονιστικού: ο Αντιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, Περιφερειακός Δ/ντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, Δ/της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Δ/της του ΚΕΝ Άρτας Αν/χης Πέτρος Κουλέτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Ε. Δρόσος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, οι κ.κ. Γ. Στασινός και Ν. Τζουμάκας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, εκπρόσωπος του ΥΗΣ Πουρναρίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.
Ο κ. Μαυρογιώργος στον χαιρετισμό του δήλωσε ότι η προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου είναι συνεχής με στόχο κάθε χρόνο να γίνεται και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ευχαρίστησε τους αρμόδιους για την έγκαιρη & επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου από κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις. Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας υλοποιεί κάθε χρόνο έργα καθαρισμού των χειμάρρων, ρεμάτων αποστραγγιστικών τάφρων, αλλά και της κοίτης του ποταμού Αράχθου. Ζήτησε από τους εκπροσώπους των Δήμων να καταθέσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων, ιεραρχώντας τα κατά σειρά άμεσης προτεραιότητας.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Άρτας κ Κ. Τζουμάκας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο.
Ο κ. Ψαθάς κλείνοντας τη συζήτηση, ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ ο κ. Μαυρογιώργος επεσήμανε το γεγονός ότι η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί με θέληση και σωστή οργάνωση.