Συνεδρίαση ΣΟΠΠ υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.). Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Τ/χης Σπυρίδων Γούλας, Διοικητής του 584 Μ/Π ΤΠ, ο κ. Βασίλειος Λαγός, Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, ο κ. Φώτιος Δεληγιάννης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Άρτας, ο κ. Αντώνιος Θεοχάρης, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, ο κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, Δήμαρχος Αρταίων, ο κ. Χρήστος Χασιάκος, Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο κ. Κων/νος Παπασιώζος, Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά, ο κ. Δημήτριος Χελάς, προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας, ο κ. Κωνσταντίνος Τζουμάκας, Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του φράγματος Πουρναρίου, της Ιονίας Οδού ΑΕ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων για τη συνεργασία που είχαν κατά την χειμερινή περίοδο ώστε να μην προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος συντονισμός πρέπει να υπάρξει και κατά την αντιπυρική περίοδο ενώ το αρμόδιο Υπουργείο έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την μέγιστη κινητικότητα όλων, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με επιτυχία τα συμβάντα που θα προκύψουν. Πρέπει να υπάρξουν ενέργειες πρόληψης (όπως καθαρισμοί οικοπέδων, δασών, περιοχών αρμοδιότητας της ΔΕΗ κλπ). Από την πλευρά της η ΠΕ Άρτας υλοποιεί έργα καθαρισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη συζήτηση, έγινε ενημέρωση από τους Δημάρχους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς επεσήμανε το γεγονός ότι λόγω του ότι οι καιρικές συνθήκες γίνονται συνεχώς πιο δύσκολες, θα πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση, ώστε να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν.