Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου

Τη Δευτέρα 07-04-2025 και ώρα 9:30 θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή στην 13η συνεδρίαση έτους 2025 της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων και τα εξής:

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια υλικών σιδήρου για την κατασκευή γέφυρας Belley στο Κάτω Ζάλογγο».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεσες εργασίες και κατασκευές για την προστασία από βροχοπτώσεις στην οδό πρόσβασης προς Αγία Παρασκευή Μονοδενδρίου (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση του Πρακτικού 2/06-03-2025 (αποσφράγιση και αξιολόγηση αιτήσεων συμμετοχής Β’ σταδίου) της Επιτροπής Διενέργειας της κλειστής Διαγωνιστικής Διαδικασίας άνω των ορίων, για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο για την υλοποίηση των υποέργων Νο 1 & 2 της Πράξης: «Προτεραιότητα 6 “ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & ΥΛΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ”/ΠΑΔΚΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υπερωριακή εργασία υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2025, για την υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

-Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην υλοποίηση των έργων α) HERITAGE LINKS – Cross Border World Heritage Itineraries, β) MEDInno II – Joint development of innovative processes to validate the authenticity in the agrifood industry with focus on dairy products και γ) BIOCHAIN – Strengthening BIOdiversity Preservation through Sustainable Exploitation of the Bioresources CHAIN in the Programme Area στο πλαίσιο Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg VΙ-A Greece-Italy 2021-2027.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση προωθητικών δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την δημιουργία διαφημιστικού υλικού στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία της Ηπειρωτικής Γαστρονομίας με τη χρήση τοπικών προϊόντων αξίας».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για παραγωγή και διάθεση ενημερωτικών εντύπων ενόψει Πάσχα.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Άμεση απομάκρυνση προϊόντων κατολισθήσεων στις βραχοπαγίδες των περιοχών Κορφοβουνίου, Αγνάντων, Κρυονερίου, Βουργαρελίου και σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση – επένδυση πρανών αρδευτικής διώρυγας Δ201 ΤΟΕΒ Αράχθου στην περιοχή Κιρκιζατών (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και για εργασίες επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας.

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας για το έτος 2025.

-Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, για το σχολικό έτος 2024-2025.

-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Οδοφωτισμός Εισόδου Πόλης Φιλιατών (Πρόσβαση για Νοσοκομείο Φιλιατών)», προϋπολογισμού 250.000,00 € πλέον ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση οδών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 350.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2025», προϋπολογισμού € 177.822,75 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.