Συνελήφθησαν για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν πάνω από -15- κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν σε κρύπτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες
Πιο συγκεκριμένα, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν στις 14-02-2020 το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο αλλοδαπών (άνδρα – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε κρύπτες στις πίσω πόρτες του οχήματος, (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (15) κιλών και (50) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• -15- κιλά και -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Yπόθεση ζωοκλοπής σε χωριό της Πρέβεζας 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση ζωοκλοπής, η οποία έγινε κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως την 15-02-2020 σε χωριό της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από αγρόκτημα σε χωριό της Πρέβεζας, (30) κυψέλες με πληθυσμό μελισσών καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν σε δύο αγροκτήματα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος σε χωριό της Πρέβεζας, μέρος των κλεμμένων κυψελών μαζί με πληθυσμό μελισσών καθώς και μέρος του αφαιρεθέντος μελισσοκομικού εξοπλισμού, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.