Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί λαθραία καπνικά προϊόντα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν στις 08-08-2020 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μετέφεραν εντός δύο σάκων συνολικά -1.000- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα παραπάνω λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις για τη χρήση μουσικής 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το νόμιμο της λειτουργίας τους συνελήφθησαν δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στις 08-08-2020 αργά το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί στο κατάστημά του στερεοφωνικό συγκρότημα χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στις 09-08-2020 μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη της Πρέβεζας, ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, στερεοφωνικό συγκρότημα κατά παράβαση της άδειας της αρμόδιας αρχής.

 Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για ηχορρύπανση 

Συνελήφθη στις 08-08-2020 μετά τα μεσάνυχτα, στην Άρτα, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ημεδαπός, διότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε, έκανε χρήση στερεοφωνικού συγκροτήματος, η ένταση του οποίου, όπως διαπιστώθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζε τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Σχηματισμός δικογραφίας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.  Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με κλοπή χρηματικού ποσού από τσάντα ιδιοκτήτριας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έγινε βραδινές ώρες της  06-08-2020  στην Άρτα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δύο ανήλικοι ημεδαποί, την υποχρέωση για την εποπτεία των οποίων έχει η κατηγορούμενη.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.