Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δυο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»

Συνελήφθησαν, χθες (16-04-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 60 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην κατοχή και στο σπίτι του 48χρονου:
-δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (3) γραμμαρίων,
-δύο συσκευασίες και ένα δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (5,3) γραμμαρίων,
-(67) ναρκωτικά χάπια,
-ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
-το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και δισκίων,
-ένα κινητό τηλέφωνο,
Στην κατοχή και στο σπίτι του 60χρονου:
-δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (0,9) γραμμαρίων,
-(32) ναρκωτικά χάπια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 51χρονη ημεδαπή στον Λούρο Πρέβεζας, κατηγορούμενη για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες (16-04-2019) το πρωί στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της 51χρονης καθώς και σε περιβάλλοντα χώρο αυτής, τα παρακάτω:

-τρία κυνηγετικά όπλα,
-πιστόλι κρότου,
-γεμιστήρα με (20) αβολίδωτα φυσίγγια,
-(37) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
-(44) αβολίδωτα φυσίγγια
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο
Χθες (16-04-2019) το μεσημέρι, στο 104 χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (εντός σήραγγας Βοτονοσίου), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα μεταξύ δύο Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκίνητων, με οδηγούς ημεδαπούς, ηλικίας 44 και 64 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ληστεία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, χθες (16-04-2019) το βράδυ, σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν 35χρονο αλλοδαπό που βάδιζε στον δρόμο και με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων του αφαίρεσαν το μπουφάν του που περιείχε χρηματικό ποσό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπής για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών Συνελήφθη, χθες (16-04-2019) το πρωί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 30χρονη αλλοδαπή, η οποία επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση εσωτερικού, κάνοντας χρήση διαβατηρίου αρχών Γουινέας και άδειας διαμονής Γαλλικών αρχών, τα οποία είχαν εκδοθεί για άλλο πρόσωπο.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο
Συνελήφθη, χθες (16-04-2019) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων και του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών, για αποπλάνηση παιδιών, αντίσταση και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου
Ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της ομάδας, ηλικίας από 20 έως 46 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είτε με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικών προσώπων των παθόντων είτε προσποιούμενοι τους πωλητές ή αγοραστές διαφόρων ειδών, εισέρχονταν στο εσωτερικών των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά (22) περιπτώσεις κλοπών, (11) τετελεσμένες και ισάριθμες σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ιωαννίνων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας υπερβαίνει τα (48.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η διασύνδεση με άλλους συνεργούς.