Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές στα Ιωάννινα για κλοπές από καταστήματα

Τέσσερις ημεδαπές συνέλαβαν στις 15-02-2024 το απόγευμα στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι κατηγορούμενες είχαν εισέλθει σε (4) διαφορετικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων (τρία ένδυσης και ένα ζαχαροπλαστείο), από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 125 ευρώ.
Στην κατοχή τους καθώς και σε σημείο που υπέδειξαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα 
Στη σύλληψη ενός φυγόποινου προχώρησαν στις 15-02-2024 το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του
Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας που έλαβε χώρα την 10-02-2024.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού ανάρτησε ηλεκτρονική αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση κινητού τηλεφώνου, έπεισε ενδιαφερόμενο ημεδαπό, που επικοινώνησε μαζί του, να του καταθέσει ως προκαταβολή για την αγορά του το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθηση του ημεδαπού για τη φερεγγυότητά του, του απέστειλε πλαστό παραστατικό αποστολής δέματος καθώς και πλαστή απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής μεταφοράς χρημάτων, χωρίς ωστόσο να αποστείλει το κινητό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία για παράνομη προώθηση αλλοδαπών 
Συνελήφθη στις 15-02-2024 νωρίς το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράνομη προώθηση αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον κατηγορούμενο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ακόμη 5 αλλοδαποί.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς χθες (14-02-2024) το απόγευμα από την Αθήνα, προκειμένου να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα οποία αυτοί στη συνέχεια θα διέσχιζαν παράνομα. Απώτερος προορισμός του ήταν χώρα της Βόρειας Ευρώπης, όπου με την άφιξή τους θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά ύψους που κυμαίνονταν από 2.500 έως 4.000 ευρώ, μέσω μη επίσημου συστήματος μεταφορά χρημάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.