Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Κατασχέθηκαν πάνω από -29- κιλά κάνναβης και πιστόλι 
Στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθη χθες (04-10-2020) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αλλοδαπός, που κατηγορείται για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του όταν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρήκαν και κατέσχεσαν στο χώρο των αποσκευών:
•-2- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν συνολικά -14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -29- κιλών και -200- γραμμαρίων και
•πιστόλι μάρκας «ZASTAVA» με γεμιστήρα και -7- φυσίγγια.
Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σε χωριό της Άρτας
Σύλληψη τριών ατόμων για απόπειρα κλοπής ακτινιδίων!!!
Συνελήφθησαν στις 03-10-2020 το πρωί σε χωριό της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας τρία άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς (άνδρας – γυναίκα) και έναν ημεδαπό, οι οποίοι είχαν προβεί παράνομα στη συγκομιδή (650) κιλών ακτινιδίων από αγρόκτημα με σκοπό να τα αφαιρέσουν, συνελήφθησαν όμως από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.
Κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν την παραπάνω ποσότητα ακτινιδίων, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Σύλληψη ατόμου για παραβάσεις ΚΟΚ
Συνελήφθη στις 03-10-2020 το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας αλλοδαπός οδηγός μοτοσικλέτας, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, είχε εξαφανίσει τον αναγνωριστικό αριθμό πλαισίου της μοτοσικλέτας ενώ στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης καθώς και των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων σε χωριά της Άρτας
Σε εξοχικές κατοικίες και καφενείο- δράστης αλλοδαπός
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων – κλοπών, που έγιναν σε εξοχικές κατοικίες και καφενείο σε χωριά περιμετρικά του αστικού ιστού της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 30-08-2020, διέρρηξε συνολικά τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα καφενείο στα χωριά Βλαχέρνα, Κορφοβούνι και Γρίμποβο Άρτας, ενώ από ένα σπίτι και το καφενείο αφαίρεσε τα κάτωθι:
• χρηματικό ποσό των -150- ευρώ,
• πακέτα τσιγάρων,
• ποδήλατο, το οποίο στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε εγκαταλειμμένο την 01-09-2020, όπου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι κατά την παραμονή του στα σπίτια που είχε διαρρήξει, ανάλωσε τρόφιμα και ποτά που βρήκε σε αυτά. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης στους Αγίους Αναργύρους
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής σε περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 09-08-2020 στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, η κατηγορούμενη με μία ακόμα συνεργό της προσέγγισαν στο δρόμο ηλικιωμένη γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών 
-Συνελήφθησαν στις 02-10-2020 σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων τρία άτομα σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή ναρκωτικών, στο πλαίσιο περιπολιών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, διότι κατά τους αστυνομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ακατέργαστη κάνναβη.
Κατασχέθηκαν συνολικά -14,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
– Συνελήφθη στις 02-10-2020 το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (18,53) γραμμαρίων.