Συνελήφθη αστυνομικός και δύο σωφρονιστικοί.

Μεγάλη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Ιωαννίνων

Καθώς βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στις φυλακές των Ιωαννίνων, αποκαλύφθηκε πως Αλβανός κρατούμενος που ήταν γνωστός στις φυλακές ως «BOSS», έκανε κουμάντο στις φυλακές και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις οποίες εξετάζουν τα έμπειρα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων, φαίνεται πως τους τελευταίους 10 μήνες έκανε διακίνηση ναρκωτικών και προχωρούσε σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, οι «Αδιάφθοροι» ερευνούν πληροφορίες που κάνουν λόγο πως το ποσό αυτό αγγίζει τα 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, εμπλοκή στην υπόθεση της διακίνησης, αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φέρεται να έχουν τρεις σωφρονιστικοί, μεταξύ αυτών ο ένας είναι υψηλόβαθμος των φυλακών, αλλά και ένας αστυνομικός.

Ο υψηλόβαθμος σωφρονιστικός που έχει συλληφθεί, είναι ο υποδιευθυντής των φυλακών.
Ο αστυνομικός και ο έτερος σωφρονιστικός επίσης έχουν συλληφθεί, ενώ ο τρίτος κρατείται. Πρόκειται για τους συνεργούς του.

Ο Αλβανός κρατούμενος που έκανε κουμάντο στις φυλακές, φαίνεται να είχε συνεργούς στις παράνομες πράξεις τους τους τρεις σωφρονιστικούς και τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός του πήγαινε τα λεφτά, ενώ οι σωφρονιστικοί φαίνεται να τον διευκόλυναν στη μεταφορά των χρημάτων εντός της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (1/7) στις Φυλακές Ιωαννίνων, με στόχο τον εντοπισμό ένστολων που εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες.
Στην έρευνα συνδράμουν κλιμάκια του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη, άνδρες των ΕΚΑΜ, καθώς και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι «Αδιάφθοροι» της Αστυνομίας ερευνούν ενδελεχώς τα πάντα: όπλα, ναρκωτικά, κινητά και οτιδήποτε παραβιάζει την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών. Στο πλαίσιο αυτό, η φυλακή του Σταυρακίου σφραγίστηκε για όλη την ημέρα.
Τέλος, σημειώνεται ότι επικράτησε χάος μέσα στις φυλακές, με κρατούμενους να καίνε στρώματα, καθώς αντέδρασαν στη μεγάλη επιχείρηση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα στις φυλακές.