Συνελήφθη για υπεξαίρεση κινητού τηλεφώνου 

Συνελήφθη στις 09-03-2024 το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την (09-02-2024) ο κατηγορούμενος, βρήκε κινητό τηλέφωνοιδιοκτησίας ημεδαπής, το ιδιοποιήθηκε παράνομα κι έκτοτε το χρησιμοποιούσε, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα που υπήρχαν εγκατεστημένα σε αυτό.
Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στα Ιωάννινα για κλοπή 

Συνελήφθησαν στις 08-03-2024 νωρίς το πρωίστα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπήμε τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες μετά τα μεσάνυχταοι κατηγορούμενοι,κινούμενοι πεζή, προσέγγισαν ημεδαπό μετο πρόσχημα ότι τυγχάνει γνωστός τους και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν από το λαιμό του χρυσή αλυσίδαμε σταυρό.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους με βάση τη δοθείσα περιγραφή και στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ανευρέθηκε η κλεμμένη αλυσίδα με τον σταυρό, ενώ συνελήφθη επιπλέον μία αλλοδαπή, για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες για κλοπή- Αφαίρεσαν  από σπίτι ηλικιωμένης   3.240 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας κλοπή, που έλαβε χώρα την 3/3/2024 σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες μετέβησαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού την απασχόλησαν με διάφορα προσχήματα αποσπώντας την προσοχή της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -3.240- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

 

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη παντοπωλείου σε χωριό της Άρτας

Εξιχνιάσθηκε από το ΑστυνομικόΤμήμα Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας διάρρηξη καταστήματος, που έγινε σε χωριό της Άρτας τον περασμένο Οκτώβριο.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε νυχτερινές ώρες την πόρτα παντοπωλείου, από όπου αφαίρεσε τσιγάρα και κέρματα, συνολικής αξίας 235 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.