Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν στις 07-08-2022 το βράδυ ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα -418,6- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, διαμοιρασμένη σε πλήθος επιμέρους συσκευασιών, έτοιμων για περαιτέρω διακίνηση.
Ακόμη κατασχέθηκαν:
•πιστόλι διαμετρήματος -6,35-mmμε γεμιστήρα,
•κυνηγητικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί στον παρελθόν από περιοχή των Ιωαννίνων,
•χρηματικό ποσό -800- ευρώ και
•-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη αλλοδαπός για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, συνελήφθη στις 08-08-2022 το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε με ΙΧΕ αυτοκίνητο -105-συσκευασίες καπνού ναργιλέ σε υγρή μορφή συνολικού βάρους -115- κιλών και -152- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, ενώ για την ανωτέρω ποσότητα προσδιορίστηκε ότι δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι ύψους (38.000) ευρώ περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε πάνω από 77 κιλά κάνναβης 
Συνελήφθηστις 5-8-2022 το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό σε παραμεθόρια περιοχή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά του να αποτρέψει τον έλεγχο ασφαλίζοντας τις πόρτες του οχήματος.
Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -77- κιλών και -320- γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων με έδρα χώρα του εξωτερικού και κινητό τηλέφωνο.
Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.