Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Καλλιεργούσε σε δασώδη περιοχή 11 δενδρύλλια κάνναβης
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, συνελήφθη στις 9-7-2024 το πρωί σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,40 γραμμαρίων.
Κατά την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι ο ημεδαπός καλλιεργούσε σε δασώδη περιοχή κοντά στο σπίτι του 11 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,40 έως 2,50 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης 
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 5-7-2024 στην πόλη των Ιωαννίνων, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκε ημεδαπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένη που καθόταν σε παγκάκι και αφού της απέσπασε την προσοχή, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό.
Η σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στη Κακαβιά 
Συνελήφθη στις 8-7-2024 το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 7 μηνών για «υπόθαλψη εγκληματία».

ΑΡΤΑ: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος για κλοπή
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αφαίρεσε χρηματικό ποσό 32 ευρώ από το ταμείο καταστήματος εστίασης.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση της εποπτείας του.