Συνελήφθη ο μαϊμού-υπάλληλος της ΔΕΗ που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν (4) περιπτώσεις απάτης και (1) περίπτωση απόπειρας απάτης που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας, από άνδρα που παρουσιάζονταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός άντρας , που προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εισέρχονταν στο εσωτερικό κατοικιών όπου διέμεναν ηλικιωμένες γυναίκες και αφαιρούσαν με δόλιο τρόπο χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Οι έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων απάτης και μίας (1) απόπειρας απάτης, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο επτάμηνο, προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας και αποσπούσαν, με δόλιο τρόπο, χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Συγκεκριμένα, η μεθοδολογία δράσης τους είναι η εξής: δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες στις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαιρούσαν .
Η λεία τους περιλαμβάνει συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ καθώς και κοσμήματα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Συνελήφθη, στις 27-07-2019 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (91,7) γραμμαρίων.
Συνελήφθη, στις 27-07-2019 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.

Σάκος με όπλα παλαιού τύπου στη Λυγιά Πρέβεζας
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή, πλησίον της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, στο ύψος της Λυγιάς Πρεβέζης, σάκος, με δέκα επτά (17) μακρύκανα πυροβόλα όπλα παλαιού τύπου, μη λειτουργικά, εκ των οποίων δεκατρία (13) κυνηγετικά και τέσσερα (4) πολεμικά.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα (27-07-2019) το πρωί έναν σάκο, στην ανωτέρω περιοχή, ο οποίος περιείχε τα παρακάτω:

•εμπροσθογεμές τυφέκιο,
•ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο, μάρκας enflied,
•πολεμικό τυφέκιο, τύπου martini-henry,
•ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο, μάρκας gras,
•(13) μονόκανα και δίκανα λειόκαννα κυνηγετικά όπλα.
Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.