Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Επεκτείνει το μέτρο αναστολής δόσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Με τον τουρισμό να είναι ένας από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοινώνει την επέκταση του μέτρου αναστολής καταβολής χρεολυσίων ως και την 31-12-21, στο σύνολο των επιχειρήσεων της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, έχοντας ως στόχο την άμεση και αποτελεσματική στήριξή τους.

Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε «Το πλήγμα στη δραστηριότητα και τα έσοδα των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων από την υγειονομική κρίση είναι ιδιαίτερα υψηλό και κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Ως εκ τούτου, κρίνουμε αναγκαίονα τις υποστηρίξουμε και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφαλείας όχι μόνο για τη δύσκολη φετινή χρονιά αλλά και για το 2021. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε η τοπική οικονομία και κοινωνία να ξεπεράσεικαι αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία.»
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ηπείρου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αποτυπώθηκε η πορεία του Ηπειρωτικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σε όλα τα επίπεδα.

Τα μέλη της Γ.Σ. καλωσόρισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Ζωνίδης, παρουσία και του προέδρου του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ Χρήστου Παπαδόγιαννη.
Έτος σταθμό για την τράπεζα χαρακτήρισε το 2020, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βουγιούκας, καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε σημαντικά πράγματα για την τράπεζα», σημείωσε ο κ. Βουγιούκας και πρόσθεσε πως ενισχύθηκε ο τομέας διαχείρισης κινδύνων, αναδιαρθρώθηκε το λειτουργικό μοντέλο της τράπεζας, έγινε αναβάθμιση των συστημάτων, σημειώθηκε σημαντική αύξηση ιδίων κεφαλαίων, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας έφτασε το 15,2%, πλησιάζοντας τον μέσο όρο των συστημικών τραπεζών, και υπήρξε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά αποτελέσματα του 2020», ανέφερε ο κ. Βουγιούκας.

Για ένα τριετές σχέδιο ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα αλλά και με αναπτυξιακή κατεύθυνση, έκανε λόγο ο κ. Παπαδόγιαννης, ο οποίος επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έχει γίνει απ’ όλους. Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα επίπεδα της Τράπεζας σήμερα, αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον, εξέφρασε ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης, ο οποίος εισηγήθηκε το δεύτερο θέμα της συνέλευσης, την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, με όρους και προϋποθέσεις που αυτό θα καθορίσει, αν και εφόσον κρίνει απαραίτητο.