Συνεχίζονται εργασίες καθημερινότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Παρά το γεγονός των δύσκολων ημερών που περνάμε λόγω της πανδημίας και του lockdown, οι εργασίες που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας, δε σταματούν ούτε στιγμή στον δήμο Νικολάου Σκουφά.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση συνεργεία του Δήμου Νικολάου Σκουφά, δουλεύουν ακατάπαυστα, επιδιορθώνουν από στάσεις λεωφορείων μέχρι κάδους απορριμμάτων, γκρεμισμένα κάγκελα και χαλασμένες πύλες, κατασκευάζουν αύλακες για την αντιπλημμυρική προστασία, κόβουν επικίνδυνα κλαδιά από μεγάλα δέντρα και επιδιορθώνουν βλάβες που παρουσιάζονται σε κάθε γωνία του περιοχής.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαγραφή Τσαβλή μετά το σκάνδαλο με τα εμβόλια
Την Κυριακή 28/2 αποφασίστηκε η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή από τη διοίκηση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η συνεδρίαση έγινε έπειτα από την άρνηση του κ. Τσαβλή να παραιτηθεί από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για εμβολιασμούς εκτός λίστας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και ζήτησε εκ νέου από τον κ. Τσαβλή, που συμμετείχε στη σύσκεψη, να παραιτηθεί με τον δεύτερο να αρνείται για μία ακόμη φορά. Μετά από ψηφοφορία, αποφασίστηκε ομόφωνα να διαγραφεί ο κ. Τσαβλής, με τον ίδιο να ψηφίζει λευκό.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης
Συνελήφθη χθες (26-02-2021) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι κατείχε παράνομα κυνηγητικό όπλο, αφού δεν είχε προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής του.

ΠΟΠΕΚ: ένταξη ΚΑΔ πρατηρίων στην παράταση καταβολής οφειλών μηνός Φεβρουαρίου 2021
Την επέκταση παράτασης καταβολής οφειλών μηνός Φεβρουαρίου 2021 και για τα πρατήρια υγρών καυσίμων (βάσει της Α.1029/2021), ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σημειώνοντας σε επιστολή του ότι στον πίνακα των ΚΑΔ της σχετικής απόφασης δεν συμπεριλαμβάνονται τα πρατήρια, παρότι έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες των πληττόμενων επιχειρήσεων.
Το Δ.Σ. της ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι είναι θέμα χρηστής διοίκησης και ισονομίας -αλλά και πραγματική ανάγκη για τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις- να συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ των πρατηρίων υγρών καυσίμων στον πίνακα ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικά Κέντρα.

Ευχαριστήριο από Δήμο Πωγωνίου
Μία σημαντική προσφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρέλαβαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου από την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης που με την κίνησή της θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε 240 δημότες και 170 περίπου οικογένειες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση από τις δύο δομές.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο είναι ανοιχτά σε κάθε προσφορά που θα συνδράμει στο σημαντικό έργο που προσφέρει στους αδύναμους δημότες και απευθύνει έκκληση σε φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες για έμπρακτη στήριξη.

Δήμος Ιωαννιτών: Ενημέρωση για την εκπαιδευτική ένταξη παιδιών Ρομά
Ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται αρωγός σε δράσεις που προωθούν την συμπεριληπτική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας το τριετές πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά & εφήβους στην περιφέρεια Ηπείρου».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Συμβουλευτικής και Έρευνας του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ενημερώθηκε εκτενέστερα από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου για την περιοχή της Ηπείρου κ. Ανδρέα Μπρούζο, Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην περιοχή των Ιωαννίνων θέτοντας ως βασικό στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη των παιδιών Ρομά.

Ξεκίνησε η επιδότηση για eshop 5.000 €.
Ξεκίνησε νέο προγραμμα ΕΣΠΑ για επιχορήγηση καταστημάτων για τη δημιουργία eshop μέχρι 5.000 ευρώ.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
-Να έχουν ΚΥΡΙΑ Δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού) ή ο τζίρος σας να είναι μεγαλύτερος στον ΚΑΔ 47.
-Να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 μέχρι τώρα
-Ο τζίρος του καταστήματος για το 4ο τρίμηνο του 2020 να είναι κατά 20% ή περισσότερo μειωμένος από το 4ο τρίμηνο του 2019.
-Να υπάρχει φυσικό κατάστημα