Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (13) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(4) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
-(9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
• 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΡΤΑΣ 
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΚΑ ΑΡΤΑΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΥΖΙΚΟΥ.
Ο Σύνδεσμος μας σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ» εις μνήμη του εκλιπόντος.
Ο πρόεδρος
ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Γιάννενα: «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» 
Η Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ, ο Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, η Αδελφότητα ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, ο Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ- ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, διοργανώνουν εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
-10.00Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ανατολής
-10.45Επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί επισήμων, καταθέσειςστεφάνων
* Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων» (οδός Ιωαννίνων, Ανατολή)
*Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα ίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων (9 άτομα με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ.) για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
**Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα: Περιφέρεια Ηπείρου: 26510 87202 – Δήμος Ιωαννιτών:26513 61110

Rapidtest σε Θεσπρωτικό
Την Τρίτη 18 Μαΐου την ίδια ώρα το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει rapidtest στο Θεσπρωτικό στο χώρο του εμπορικού τριγώνου.
Καλούνται οι πολίτες να προσέλθουν για την εξέταση η οποία είναι δωρεάν και ασφαλής, έχοντας μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), και την Αστυνομική τους Ταυτότητα, ενώ θα χρειαστεί να δηλώσουν και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Για την προσέλευση στο χώρο απαιτείται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό (χρήση μασκών, αποστάσεις κλπ).

Rapid test στο εργοτάξιο του Δήμου
Στην λήψη όλων των μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά τα θετικά κρούσματα Covid-19 που επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των εργαζομένων.
Από τον Δήμο διευκρινίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί επτά θετικά κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας και τέσσερα στις σχολικές καθαρίστριες.
Όλες οι στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τις υγειονομικές υπηρεσίες και λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται.
Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα, μετά από σχετική συνεννόηση, Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει rapid test στο χώρο του εργοταξίου.
Ο Δήμος για μία ακόμη φορά επισημαίνει την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού.