Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αρταίων για υποδομές ΑμεΑ

Ράμπες και WC ΑμεΑ στα σχολεία
Με στόχο τη δημιουργία υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας ΑμεΑ και ειδικά των παιδιών, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αρταίων. Σειρά έχουν υποδομές στα σχολεία και συγκεκριμένα ράμπες και τουαλέτες, στις σχολικές μονάδες, αφού η Δημοτική Αρχή πρότεινε και το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε τις σχετικές προβλέψεις στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί σταθερά και μεθοδικά δράσεις και πολιτικές για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στους χώρους εκπαίδευσης, αναψυχής, αθλητισμού. Τώρα με το νέο αυτό έργο, προϋπολογισμού 310.620,00 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν απαραίτητες και αυτονόητες προϋποθέσεις για την αυτόνομη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Με αφορμή την ένταξη προς χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μας βούληση για ανεμπόδιστη κίνηση των ΑμεΑ μέσα στην πόλη, σε δημόσιες υποδομές, στα σχολεία. Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι υποχρέωσή μας και ως τέτοια την αντιλαμβανόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας ΑμεΑ και στις οικογένειες τους».

Από το ΚΕΠ Υγείας τουΔήμου Ηγουμενίτσας
Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους διασώστεςτης Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00-13:30, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακόσεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».
Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες καιστην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και θα λάβουνσχετικήβεβαίωση παρακολούθησης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Δηλώσεις συμμετοχής για το διαδικτυακόσεμινάριο https://forms.gle/WdXX3WoScNLZTx1v5

Εξιχνιάστηκε κλοπή, από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Πέραμα Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Πέραμα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών, τριών γυναικών και ενός ανδρός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι κατηγορούμενοι, το απόγευμα της 15-10-2020, εισήλθαν στο ανωτέρω κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον πάγκο του καταστήματος δελτία τυχερών παιχνιδιών συνολικής αξίας -300- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (11 έως 17 Ιανουαρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στην Άρτα, θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/01/2021 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά-Γρέβια-Πηγές 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 12/01/2021 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/01/2021 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 14/01/2021 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/01/2021 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/01/2021 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό-Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 08.00-15.00

Δήμος Ιωαννιτών: Προσφυγή για την απόφαση των ΣΜΑ
Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της απόφασης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου που αφορά στην έγκριση της μελέτης και των όρων δημοπράτησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης.
«Θα αναμείνουμε την απάντηση από την Αποκεντρωμένη και θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Εμείς θεωρούμε ότι και η επιστολή που στάλθηκε από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ στα ερωτήματα που είχαμε θέσει δεν απαντά ουσιαστικά στα θέματα που τέθηκαν αλλά ο διάλογος πρέπει να παραμείνει ζωντανός ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους συμπολίτες μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι διαφωνίες του Δήμου δεν αφορούν μόνο στη μελέτη για την δημοπράτηση των ΣΜΑ αλλά και στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.
«Υπάρχει ένα χάσμα για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουμε και δεν στεκόμαστε μόνο στη μελέτη που έχει προβλήματα», σημείωσε.
Επανέλαβε ότι όταν όλοι θέλουν να βρουν λύση δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τόνισε ότι ο δήμος Ιωαννιτών θα επιμείνει στο διάλογο τόσο με την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ όσο και με τους υπόλοιπους δήμους της Ηπείρου.