ΣΥΡΙΖΑ: δεν θα παραστούν στις εκδηλώσεις των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, οι βουλευτές

Σε ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρονται τα εξής: «Εν όψει της 80ης επετείου από την έναρξη του αγώνα του ελληνικού λαού κατά του φασισμού, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τιμούν το Έπος της Ελληνικής Αντίστασης και τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.
Ωστόσο, λόγω έξαρσης της πανδημίας και των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνονται, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα παραστούν στις εκδηλώσεις των εορτασμών, παρά μόνο σε συγκεκριμένες τελετές κατάθεσης στεφάνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ευχαριστήριο
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μου φίλο Νίκο Τσέτη, οδοντίατρο , διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων , όπου για 3 μέρες που υπήρχε στο Κ.Υ. η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μου παραχώρησε το γραφείο του για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Αντώνης Κοντός
Παιδίατρος
Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων, μετά από συνεδρίαση που έγινε στις 26/10/2020, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης έτσι όπως αυτή εξελίσσεται με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη μας, Aποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τα μέλη του να συνεχίσουν τα μαθήματα καθώς και τα διαγωνίσματα τους μόνο μέσω του διαδικτύου (τηλε-εκπαίδευση) με όλα τα κατάλληλα ηλεκτρονικά μέσα για δύο εβδομάδες από 27/10/2020 μέχρι και 14/11/2020, με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακρίνει. Με την επανεκτίμηση της κατάστασης θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.
Ο πρόεδρος Γιώργος Φούκας
Ο γραμματέας Στέφανος Γκόρλας

Φωταγώγηση Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού και με κύριο στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, θα προβεί από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, σε φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου και του Πεζόδρομου της Κ. Κρυστάλλη, σε ροζ χρώμα, χρώμα, που συμβολίζει τον αγώνα πρόληψης κατά του τύπου αυτού του καρκίνου.
Παράλληλα ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα της συναδέλφωσης, της ειρήνης, της άρσης των διακρίσεων και της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών», με τη φωταγώγηση με μπλε χρώμα του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου.