ΣΥΡΙΖΑ-Οι δέκα που εκλέγονται στην Ήπειρο για την Κεντρική Επιτροπή

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο εκλογικός κανονισμός που εγκρίθηκε στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, μετά τις εκλογές της 15ης Μαΐου.
Από την Άρτα εκλέγονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας και Αγλαΐα Νάτσικα.
Από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα 10 μέλη, 5 άνδρες και 5 γυναίκες, που με βάση την επίσημη ανακοίνωση εκλέγονται είναι:
1.Γεροβασίλη Όλγα
2.Τζούφη Μερόπη
3.Τσίρκας Βασίλης
4.Στέφος Γιάννης
5.Γρίβας Χρήστος
6.Μαντάς Χρήστος
7.Ιωάννου Αθηνά
8.Σουλελέ Λίλα- Αγλαϊα
9.Νάτσικα Αγλαϊα
10.Οικονόμου Αθανάσιος

Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο Πρέσβης της Κορέας 
Το Δημαρχείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Jung Il Lee.
Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος- αναπληρωτής δημάρχου Βαγγέλης Πήχας.
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έδωσε την ευκαιρία να γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία.
Ο Πρέσβης τόνισε ότι τα Γιάννενα αποτελούν έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει στη χώρα του για γνωριμία των κατοίκων της με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Παράλληλα μετέφερε το ενδιαφέρον για πολιτιστικές ανταλλαγές καθώς και για την αδελφοποίηση των Ιωαννίνων με κάποια από τις πόλεις της χώρας του με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας παρουσίασε την φυσιογνωμία της πόλης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξέφρασε την βούληση για συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

Στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών προπτυχιακοί φοιτητές
Επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο Δήμου Ιωαννιτών και στο Μουσείο αστικής κατοικίας 19ου αιώνα του κληροδοτήματος Ισμήνης Τζαβέλλα πραγματοποίησαν σήμερα οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την καθηγήτριά τους Λήδα Παπαστεφανάκη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική ιστορία».
Τους φοιτητές υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλειος Ζωγράφος και το μέλος της Επιτροπής Κληροδοτημάτων Νέλλη Τζιμογιάννη, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έγιναν και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου και μετατροπής του σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Η υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου Μαρία Παππά παρουσίασε το αρχείο του δήμου, το οποίο διαθέτει τεκμήρια που αφορούν στη νεότερη ιστορία της πόλης.
Οι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν πολλά τεκμήρια και να συζητήσουν πάνω σε αυτά με την καθηγήτριά τους και την υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου αστικής κατοικίας 19ου αιώνα.

Κώστας Μπάρκας: Η μείωση των εισακτέων οδηγεί σε ασφυξία το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας 
Σε δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, με θέμα τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που επηρεάζει αρνητικά και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας, αναφέρονται τα εξής: «Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στοχεύουν ξεκάθαρα στον μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, αφού μέχρι σήμερα έχουμε μόνο διαρροές, η παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα, έρχονται οι ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως για μείωση των εισακτέων, που θα επηρεάσει αρνητικά το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται να προστεθεί και η εφαρμογή του συντελεστή βαρύτητας των ειδικών μαθημάτων, που θα ισχύσει από φέτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό εισακτέων.
Κανείς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εγγυάται, ότι το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αφού παρά τα μισόλογα και τις διαρροές, πράξεις όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ο Συντελεστής Ειδικών Μαθημάτων, γεννήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξωθούν στην εξαφάνιση τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.