ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Άρτας: Ανοιχτή Διαδικτυακή Εκδήλωση για τα εργασιακά

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., Ανοιχτή Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Η επίθεση της ΝΔ στα εργατικά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».
Ομιλήτριες:
– Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βουλευτής Β1 Β. Αθήνας
– Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βουλευτής Άρτας
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας στο facebook: https://www.facebook.com/syrizaartas

Για τα self tests
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας και το Τμήμα Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας, εξέδωσαν ανακοίνωση για τo νέο κυβερνητικό χαράτσι στις επιχειρήσεις με τα self tests, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έταζε στις επιχειρήσεις και στον Ελληνικό λαό 10 εκατομμύρια δωρεάν self tests κάθε εβδομάδα, ένα για κάθε Έλληνα. Αντί αυτού, υποχρεώνει τους εργοδότες να αγοράζουν το ένα από τα δύο self tests που θα κάνουν την εβδομάδα οι υπάλληλοι τους .
Άλλη μία απόφαση μέσα σε μία νύχτα από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι οικονομικές συνθήκες, μετά από το πολύμηνο lockdown, ακόμη μία επιβάρυνση για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε η ανάληψη της δαπάνης να γίνει εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την περίοδο που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους, μετά από τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν από τους έξι μήνες σχεδόν κλειστά, η κυβέρνηση τις τιμωρεί με ένα ακόμη έξοδο – χαράτσι.
Ζητούμε να αναθεωρηθεί η εν λόγω απόφαση και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, αφού όχι μόνο κουβαλούν τα γνωστά σε όλους συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις, αλλά και επιχειρούν σε πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αγοράς.
Η μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για τη μη ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών».