Σχόλιο της ΛΑΣΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ :

Η Περιφερειακή Παράταξη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση που αναφέρει:
«Κατάντια…
Η περιφερειακή αρχή από την αρχή της θητείας της έδωσε δείγματα αντιδημοκρατικής λειτουργίας με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο του κ. περιφερειάρχη όσο και συγκεκριμένων χωρικών αντιπεριφερειαρχών σε βάρος των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων, επειδή απλά διαφωνούσαν με όσα άκουγαν και δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην κριτική.
Η αντιδημοκρατική λειτουργία συνεχίστηκε σε όλη τη μέχρι τώρα θητεία με την άρνηση του κ. περιφερειάρχη να δώσει τα έγγραφα που ζητούσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με τις απαξιωτικές του απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις, με τα ειρωνικά σχόλια σε βάρος της Λαϊκής Συσπείρωσης αντί των έστω όποιων απαντήσεων.
Η αδυναμία τεκμηριωμένης απάντησης σε οποιαδήποτε κριτική, είναι αυτή που οδηγεί πλέον και σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τόσο του περιφερειακού συμβουλίου όσο και της επιτροπής περιβάλλοντος κάνοντας προφανή κατάχρηση των διατάξεων για τους όρους αποφυγής της μετάδοσης του covid.

Η αντιδημοκρατική λειτουργία φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, που στη ημερήσια διάταξη της Δευτέρας δεν εισάγονται καν για συζήτηση, ζητήματα όπως η άρνηση της Περιφέρειας να παραδώσει την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ, η ενημέρωση για την πορεία ένταξης σε χρηματοδότηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας ή τυχόν αλλαγές στο εγκεκριμένο πλέον Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027». Οι συνεδριάσεις γίνονται δηλαδή μόνο για τα υποχρεωτικά από το νόμο ζητήματα και οι αποφάσεις της πλειοψηφίας ανακοινώνονται με δελτία τύπου, καταργώντας στην πράξη την έννοια της συνεδρίασης.
Η δυνατότητα να κλείνεται το μικρόφωνο στους περιφερειακούς συμβούλους κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων, ώστε να μην ακούγεται καμία κριτική είναι ο απώτερος στόχος της πλειοψηφίας που υλοποιείται με τη βοήθεια της εμπεδωμένα αντιλαϊκής νομοθεσίας της κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία των περιφερειακών αλλά και των δημοτικών συμβουλίων.
Η περιφερειακή αρχή που αποφάσισε μαζί με την κυβέρνηση ότι ο covid αποφοίτησε από τις σχολικές αίθουσες και δεν βρήκε μισό σχόλιο για τα σχολεία που ξεκίνησαν χωρίς μάσκες και με 27αρια τμήματα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που συνωστίζονταν σε πανηγύρια και εκδηλώσεις όλο τον Αύγουστο ενόψει προεκλογικής περιόδου, η πλειοψηφία που διοργανώνει και χρηματοδοτεί ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό, επιλέγει για τις συνεδριάσεις της να προφυλάξει το περιφερειακό συμβούλιο από τη μετάδοση του covid κι εμείς θα επιμείνουμε στον χαρακτηρισμό: κατάντια».