Σχόλιο του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων Στράτου Καλλώνη

To Σάββατο 4/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Άρτας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αρταίων. Το ψηφοδέλτιο για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι συμπληρωμένο στο μέγιστο με 51 Δημοτικούς Συμβούλους. Επίσης συμμετέχουν 10 κοινοτικοί σύμβουλοι στις κοινότητες Άγιο Σπυρίδωνα και Ανέζας. Η ηλικιακή σύνθεση του ψηφοδελτίου του Δήμου Αρταίων είναι 20 άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών , 11 άτομα από 31 έως 40 ετών και 21 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Στην κατάθεση του ψηφοδελτίου παρόν ήταν και ο επικεφαλής Στράτος Καλλώνης , ο οποίος σχολίασε : ‘Το ψηφοδέλτιο μας στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα για να δυναμώσει η καθημερινή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς , σπουδών και κατοικίας, για την ανάπτυξη αγώνων διεκδίκησης, των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά τη ζωή. Για να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής-κρατικής ευθύνης. Για να σπάσει το εμπόριο ελπίδων των νεανικών ψυχών. Για πραγματική σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για περισσότερες διεκδικήσεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας ’.

Ο Ριζόπουλος για το Πρόγραμμα Leader
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια ακόμη προφανή προεκλογική κίνηση πανικού ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μοιράσει, μετά τις εκλογές, εκατομμύρια ευρώ μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου και του προγράμματος Leader ΤΑΠΤοK. Πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει για μια ακόμη φορά να εγκλωβίσει τους πολίτες της Ηπείρου και θα εξαγοράσει την ψήφο τους για να αποτρέψει το μοιραίο και αναπόφευκτο τέλος της καταστροφικής κυριαρχίας του. Τον ενημερώνουμε ότι όλα αυτά δεν μπορούν πλέον να τον σώσουν. Οι πολίτες της Ηπείρου έχουν ήδη αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πάντα. Να εμπιστευθούν το «σχέδιο e» με το οποίο οι Ορίζοντες Ηπείρου θα κυβερνήσουν την Ήπειρο την επόμενη τετραετία. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και δεσμεύομαι προσωπικά ότι ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα πληρωθείτε όλοι έως το τέλος του χρόνου.»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Το 2ήμερο 7 και 8 Μαίου 2019 η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια επισκέφτηκε μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τις δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Τρία προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ κατακτούν την κορυφή του Monde Selection 2019
Η υψηλή ποιότητα και γεύση των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ αναδείχθηκαν για ακόμη μια χρονιά στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection 2019. Στα φετινά βραβεία ποιότητας, τις εντυπώσεις έκλεψε η φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, σε όλες της τις εκδοχές, αποσπώντας συνολικά τρεις χρυσές διακρίσεις για τους κωδικούς: ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π., ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π. με 40% λιγότερο αλάτι και ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π..
Η No1 επώνυμη φέτα στην Ελλάδα για το 2018* και πιο πολυβραβευμένη φέτα στον κόσμο, η ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π., ξεχώρισε και πάλι χάρη στην αυθεντική, παραδοσιακή της γεύση, το χαρακτηριστικό άρωμά της και τη σταθερά κορυφαία ποιότητά της.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π., που παράγεται αποκλειστικά από ελληνικό βιολογικό, αιγοπρόβειο γάλα, «γοήτευσε» την κριτική επιτροπή χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Ταυτόχρονα, η ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π. με 40% λιγότερο αλάτι, διακρίθηκε επίσης με το χρυσό βραβείο, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει όλα τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της φέτας ΗΠΕΙΡΟΣ, ακόμα και με 40% λιγότερο αλάτι.
Υπενθυμίζεται ότι το Monde Selection είναι ένα διεθνές ινστιτούτο πιστοποίησης ποιότητας, που από το 1961, επιβραβεύει κάθε χρόνο, μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με πάνω από 70 σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, οινολόγους διεθνούς φήμης, καθηγητές πανεπιστημίων, διατροφολόγους και άλλους διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, στις 03 Ιουνίου 2019.
*Πηγή: IRI, μερίδιο σε όγκο, 2018

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής του Τ.Ο.Ε.Β. στην Βλαχέρνα Άρτας
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που έγινε από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, βραδινές ώρες της 4/5-05-2019 αφαίρεσαν από υπαίθριες εγκαταστάσεις του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Βλαχέρνα Άρτας, τμήματα από τέσσερις μεταλλικούς κρουνούς άρδευσης.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν κρυμμένα σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Πέτα Άρτας, τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στον ανωτέρω οργανισμό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άνοιξε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Ήπειρος Όλον», στο κέντρο των Ιωαννίνων
Το εκλογικό κέντρο της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον», λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ναπολέων Ζέρβα 10! Σε έναν άνετο, ζεστό και φιλόξενο χώρο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κύριος Δημήτρης Δημητρίου και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, υποδέχονται τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, καθημερινά.

Από την ΠΕ Άρτας
Εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες κατά του ναζισμού
Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει η ΠΕ Άρτας, στις 9 Μαΐου και με αφορμή την επέτειο λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Μαϊου στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Την ομιλία της ημέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου, Κατερίνα Ντάση.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων που βρίσκεται προ του ναού του Αγίου Δημητρίου

Πρόγραμμα περιοδειών Αλέξανδρου Καχριμάνη 
Πέμπτης 9 και Παρασκευής 10 Μαΐου
Το πρόγραμμα των περιοδειών του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και υπ. περιφερειακών του συμβούλων για τις αμέσως δύο επόμενες ημέρες είναι το εξής:
Πέμπτη 9 Μαΐου
(Από τις 10 π.μ.) Πεστά, Σκλίβανη, Τέροβο, Κουκλέσι- Μουσιωτίτσα- Κρυφοβό, Αγία Κυριακή, Αβγό, Επισκοπικό, Μπιζάνι.
Παρασκευή 10 Μαΐου
Ολοήμερη περιοδεία στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις περιοχές- Τοπικές Κοινότητες:
Καρδαμίτσια, Πεδινή, Αμπελιά, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα, Ανατολή, Κουτσελιό, Κατσικά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες, Αμφιθέα, Πέραμα.

Περιοδεία υποψήφιων ευρωβουλευτών Ν.Χουντή και Μ. Μπαρσέφσκι
Την Πέμπτη 9 Μαϊου 2019, θα βρίσκονται στην Άρτα και θα περιοδεύσουν στο κέντρο της ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ξανά Νίκος Χουντής και η υποψήφια ευρωβουλευτής Μάνια Μπαρσέφσκι. Στις 12:30 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΛΑ.Ε Άρτας (Μαξ. Γραικού 20).

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις βαθύτατες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας για τα συλλυπητήρια μηνύματα, την συγκινητική παρουσία στην εξόδιο ακολουθία και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στο βαρύ πένθος μας για την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, αδερφού και θείου Βασίλη Καρατσιώλη. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς όλους όσους κατέθεσαν στεφάνια ή έκαναν δωρεές στην μνήμη του, καθώς και όλους όσους στάθηκαν στο πλάι μας κατά την διάρκεια της ασθένειάς του. Ευχαριστούμε επίσης τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις εκτενείς αφιερώσεις στο κοινωνικό έργο και στην προσωπικότητα του εκλιπόντος.
Η σύζυγος Νανά Καρατσιώλη
Τα αδέρφια και τα ανήψια του

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΡΤΑΣ
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους συνταξιούχους του Σωματείου ΠΑΣΣΑΣ-ΔΕΗ ότι πρέπει να καταχωρήσουν ξανά τα στοιχεία τους στο μητρώο του ΕΦΚΑ (έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένοι), συμπληρώνοντας μια αίτηση στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00-13:00 π.μ..
Η Διοίκηση του Σωματείου