Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Άρτας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών ύδρευσης

Την απόσυρση που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα, ζητούν με ανακοίνωση οι Εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Άρτας.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Θεοφάνης Λάϊος και Γραµµατέας Βασιλική Σκάρα, αναφέρονται τα εξής:
«Απαιτούμε άµεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την Ρ.Α. Α.Ε.Υ. επειδή:
-ο τοµέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγµατος να ιδιωτικοποιηθεί.
-Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθµιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, µε άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθµίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισµού.
Η κυβέρνηση σε αντίθεση µε τις αποφάσεις του ΣτΕ , επιχειρεί µε κάθε τρόπο έµµεσο ή άµεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για το συµφέρον των πολιτών.
Με εικοσαετή καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχηµένες µορφές Ιδιωτικοποίησης που εφαρµόσθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε όλους τους βουλευτές και θεσµικούς φορείο του νοµού Άρτας να συνδράµουν στον αγώνα µας για την απόσυρση του επαίσχυντου νοµοσχεδίου».