Σωτήρης Βασιλάκης: πότε θα πέσει άσφαλτος στο δρόμο για το νέο κοιμητήριο;

Ένα χρόνο μετά, επαναφέρει την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το νέο κοιμητήριο ο δημοτικός σύμβουλος Αρταίων με την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση, Σωτήρης Βασιλάκης. Το ίδιο θέμα είχε θίξει τον Σεπτέμβριο του 2019 και τότε είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την Δημοτική Αρχή πως θα υπάρξει μέριμνα.
«Είχα λάβει την διαβεβαίωση για την άμεση διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία σχετική ενέργεια» σημείωνει χαρακτηριστική στην ερώτησή του ο Σωτήρης Βασιλάκης.
Με την ίδια όμως ερώτηση, έθεσε και ένα ακόμη θέμα που απασχολεί πολλούς συνδημότες.

Ο κ. Βασιλάκης πρότεινε να τοποθετηθούν παγκάκια σε σημεία που κυκλοφορούν συνδημότες μας και οι οποίοι αν αναζητήσουν κάποιο σημείο να ξεκουραστούν προσωρινά, δεν βρίσκουν.

Ολόκληρη η ερώτηση του Σωτήρη Βασιλάκη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Πριν ένα χρόνο περίπου, είχα μεταφέρει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων. Το παραπάνω σχετίζονταν με την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο από την πλευρά του γηπέδου. Ειδικότερα, στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, είχα λάβει την διαβεβαίωση για την άμεση διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος.
Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία σχετική ενέργεια. Όπως είχα αναφέρει, το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς ο δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από τους συνδημότες μας. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του χώρου δεν μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση ενώ κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από ατυχήματα. Πέρα όμως από την δυσκολία πρόσβασης, κι η εικόνα που αντικρίζει κανείς δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική για την πόλη μας, γεγονός που εγείρει αρνητικά σχόλια τόσο για το Δήμο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, παρά τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με την μέριμνα για την ασφαλτόστρωση όλων των αγροτικών δρόμων, ο συγκεκριμένος δρόμος -ένα έργο βαρύνουσας σημασίας- παραμένει εγκαταλελειμμένος. Παρακαλώ, λοιπόν να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση του.

Επιπλέον, θα ήθελα να μεταφέρω στο δημοτικό συμβούλιο ένα δεύτερο θέμα. Καθημερινά, στην περιοχή της Άνω Πόλης και συγκεκριμένα στην ανατολική και δυτική πρόσβαση της Άρτας προς το νοσοκομείο, καθώς και στις οδούς γύρω από την περιοχή του τριγώνου, κυκλοφορούν αρκετοί συνδημότες μας

Δεν είναι λίγες οι φόρες που άτομα τρίτης ηλικίας διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει χώρος για να ξεκουραστούν προσωρινά ώστε να συνεχίσουν τον περίπατο τους. Προτείνω, λοιπόν να τοποθετηθούν παγκάκια ανά 100 ή 150μ., όπου αυτό επιτρέπεται από τον χώρο. Η πρόταση αυτή – εκτός από το ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα των ηλικιωμένων δημοτών μας – μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της πόλης μας τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους επισκέπτες του νοσοκομείου.